ŠOK - Mitar se borio kao lav, 'Svrake' prosule mleko!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.04.2017.
22:48
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović opravdao je poverenje Rafaela Beniteza na meču sa Lidsom ali je njegov tim ispustio pobedu protiv Lidsa.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasl Junajteda bili su na korak od veoma važnog trijumfa u Čempionšipu, ali su na kraju morali da se zadovolje bodom u susretu sa Lidsom.

Derbi meč 42. kola engleske druge lige završen je rezultatom 1:1 (0:0) što je rezultat kojim će fudbaleri Lidsa biti prezadovoljni, imajući u vidu na koji način su došli do boda.

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović imao je priliku da igra od prvog minuta, a Rafael Benitez je od srpskog internacionalca dobio ono što je očekivao.

Bivši fudbaler Partizana nije uspeo da se upiše u strelce, ali je obavio ogroman posao u napadu i na kraju asistirao Džamalu Leskelsu za vodeći gol Njukasla koji spletom okolnosti nije bio pobedonosni.

Drugoplasirani tim engleskog Čempionšipa dominirao je tokom svih 90 minuta, uputio više od 20 šuteva ka protivničkom golu, ali je na kraju ostao bez čitavog plena.

Lids je svoju najbolju priliku na utakmici imao već u devetom minutu kada je Alfonso Pedraca pogodio prečku, a odmah zatim je golman Njukasla sjajnom intervencijom sprečio goste da stignu do vođstva.

Od tog momenta počinje potpuna dominacija Njukasla ali je Lids uspevao da se odbrani zahvaljujući fantastičnom golmanu Grinu. Najbliže golu "Svrake" su bile u 41. minutu kada je Gufran pogodio stativu.

Nastavak meča doneo je istu priču na terenu. Njukasl je dominirao, stvarao šanse i na kraju potpuno zasluženo stigao do vođstva u 67. minutu kada je Aleksandar Mitrović asistirao Džamalu Leskelsu za pogodak.



Grin se i u drugom poluvremenu isticao sjajnim intervencijama pa je tako ostavio svoj tim u igri, a najbolji strelac lige Kris Vud utišao je "Sent Džejms Park" u petom minutu nadoknade vremena!

Gosti su iz četvrtog šuta ka golu stigli do pogotka koji im je doneo važan bod u borbi za plej-of, a Njukasl može da žali što još večeras nije zakoračio u predvorje Premijer lige.

Tim Rafaela Beniteza ostaje drugi na tabeli sa 85 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Brajtona i osam više od Hadersfilda koji ima i jednu utakmicu manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zauvek Plavac
Saturday, 15.04.2017
11:50

Iskreno se nadam da će Mitrović na leto promeniti klub.

avatar
Sporske me ugasile
Saturday, 15.04.2017
02:58

Posto ce Newcastle uci u PL ,Benitez ce vrlo verovatno ostati trener ,a to znaci da Mitrovic mora da ide . Nadam se da gresim ali izgleda da Benitez ne racuna na Mitrovica kao bitnu kariku sledece sezone. To sto mu je dao danas priliku nije bas neki pokazatelj da pocinje vise da veruje u Mitra jer Newcastle igra sigurno u PL sledece sezone pa moze malo da kombinuje sastav . Everton(koji ce prodati Lukakua),Swansea(ako opstane) ,West Brom i West Ham po meni su najbolje destinacije za Mitra sto se Engleske tice .

avatar
3x3
Saturday, 15.04.2017
00:36

Jedino sto moze i jeste da se bori jer da igra dobro u ovakvom timu ne moze. Nemaju igrace sa kojima se Mitrovic uklapa, ne igraju fudbal kakav njemu odgovara i jednostavno mora da ide odatle ako hoce da napravi dobru karijeru, a mislim da to moze.

avatar
Oldboy
Friday, 14.04.2017
23:36

Da li cemo opet gledati Leeds u PL?

avatar
3x3
Saturday, 15.04.2017
00:37

Ime Leeds i ova ekipa Leeds-a kad bi usla ligu nema veze sa vezom i bilo bi ruzno gledati da budu vreca za punjenje. Ne zivi se od starih vremena.

avatar
DEL PIEROO
Saturday, 15.04.2017
10:41

Kladionicarska ekipa, navijam za to :D