Snežna tišina Moskve, Pep evocira uspomene...

Autor: Boris Jovanović
utorak 21.10.2014.
12:02
Izvor: Sportske.net

Ovako izgleda ruska prestonica sa prozora hotela u kome su smešteni "Građani". Oni će u tišini i na minusu danas otvoriti treće kolo Lige šampiona. Južnije i toplije, izvesni Pep se vratio na mesto na kome nije ostavio trag. Dočekali ga aplauzi dok je jed

Dzeko/instagram
Dzeko/instagram

Povezane vesti

U Moskvi će danas biti još hladnije, rani početak od 18 časova po lokalnom vremenu neće poštedeti "Građane" početka ruske zime. Prognoza je -5, Siti će u tišini "Kimki Arene" probati da poveća svoje šanse za evropsko proleće.

Meč će biti igran bez publike, CSKA je kažnjen, Pelegrini tvrdi da to nije samo kazna za domaćina već za fudbal generalno gledano, ali, ipak će biti lakše bez domaćih navijača.

Kada engleski klubovi stižu u Moskvu, ili Podmoskovlje u ovom slučaju, stvari uvek postanu vatrene, pa sa te strane ipak hendikep za "Armiju" predstavljaju prazne tribine.

Za Siti je ovo, makar tako tvrdi ostrvska javnost utakmica sezone, CSKA ima dva poraza, ako engleski šampion ne napusti istok trijumfalno, Roma bi mogla da odmakne, pogotovo ako ostane neporažena večeras protiv Bajerna.

Bambi Tošić i Aleksandar Kolarov će se suočiti na večerašnjem "minusu", Pelegrini neće puno menjati u odnosu na subotnji "poker" protiv Totenhema, a oči će biti uprte u Kuna Aguera. Počinje i Džeko, jasno je da Čileanac dolazi po tri boda.

I dok će u Moskvi biti tišina, u Rimu je grotlo. "Olimpiko" će biti krcat, stiže Bajern sa Gvardiolom koji je početkom veka proveo šest ne baš srećnih meseci kod Kapela u Romi. Ipak,  on obožava Italiju, kaže da je to praktično jedino mesto na svetu na kome bi živeo, osim Katalonije, i dalje ima mnogo prijatelja u Breši gde je kasnije igrao, a ima i vilu na jezeru Komo.

On je dočekan aplauzima Romanista, uvrede su bile rezervisane za Mehdija Benatiju koga je Bajern platio letos 26 miliona evra Romi. Sada se u Nemačkoj pitaju da nisu bacili novac, a neke njegove izjave posle transfera su ražestile pristalice "Vučice".

Roma je u transu, kao mantru ponavljaju da su najbolji italijanski tim, bod na "Etihadu" znači da će držati sudbinu u svojim rukama, ali treba preživeti Bajern.

Komplimenti pljušte na obe strane, Arjen Roben je konstatovao da je Roma jedini italijanski klub koji igra fudbal i da nas čeka prava poslastica.

U svakom slučaju, danas svi putevi vode u Rim, u pitanju je zaista derbi dana u Ligi šampiona, a Italijani i Nemci će znati rezultat sa moskovske zime, pa ko zna možda uzmu digitron u ruke. Ako Siti ne pobedi CSKA, remi bi bio kao pobeda i za jedne i za druge.

U ostalim mečevima večeri, Čelsi sa Ivanovićem i Matićem dočekuje Maribor, za Slovence ovo je istorijski trenutak, ali nema popusta. Murinjo tvrdi da će izvesti najbolji tim, bez obzira što je iza ugla derbi sa Junajtedom za vikend. U drugom meču grupe G, Di Mateo, osvajač Lige šampiona od pre tri sezone debituje na klupi Šalkea protiv Sportinga iz Lisabona.

U grupi F, Parižani bez Ibre, ali sa oporavljenim Tijagom Silvom idu na Kipar, APOEL ne bi trebalo da bude preveliki zalogaj, dok Barsa protiv Ajaksa ima dva zadatka, da pobedi i da se ne umori previše pred "El Klasiko".

U grupi H, Porto čeka Bilbao, videćemo hoće li Baski naći ponos u "Zmajevom gnezdu", dok duel između BATE i Šahtjora podseća na nekadašnji šampionat SSSR, mada su zanimljivo ovi timovi u periodu kad se igrao fudbal u paloj sovjetskoj imperiji bili daleko iza giganata, dva Dinama, onog iz Kijeva, i onog iz Minska.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke