Smoling se ugleda na Nemanju Vidića

Autor: Miloš Marković
utorak 27.10.2015.
16:50
Izvor: Sportske.net

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u ekipi Luja van Gala ove sezone svakako jeste Kris Smoling.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Defanzivac Junajteda, neretko osporavan proteklih godina, ove sezone je doživeo svoju punu afirmaciju.

Neizostavan član odbrane Mančester Junajteda je preuzeo odgovornost, osetio da je potrebno da učini sve kako bi podigao svoju formu i pomogao svom timu na što bolji način.

Obzirom da Junajted od odlaska Nemanje Vidića i Rija Ferdinanda nije imao sa mnogo čime da se pohvali u poslednjoj liniji svog tima, Smoling želi da se ugleda na iskusnije kolege i dostigne njihov nivo.

"Otkako su otišli Vida i Rio nedostajalo nam je da neko preuzme odgovornost na sebe. Video sam svoju priliku, nadam se da će dobra forma potrajati i da ću biti sve bolji kako vreme odmiče."

"Svakodnevno sam provodio vreme sa Nemanjom i Riom, učio iz njihovog ponašanja, a svi smo znali da će njihovim odlaskom ostati veliki prostor u odbrani. Što se mene tiče, uradio sam sve što je u mojoj moći da odgovorim zadatku i zamenim ih na najbolji mogući način.",
rekao je Kris Smoling.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 27.10.2015
22:10

Smoling je vođa Junajtedove odbrane, ali i njemu treba jedan dobar štoper, sa kojim bi činio ubitačan tandem. Junajted je potreban štoper! Štoper i krilo.

avatar
MANUTD
Tuesday, 27.10.2015
20:05

Zver! Ima sve predispozicije da bude najbolji stoper na svetu, visok, jak, brz, a pritom ima i dobru tehniku za stopera. Siguran sam da ce sa godinama biti sve bolji i bolji!

avatar
Ronaldinjo
Tuesday, 27.10.2015
19:34

Valjda si nesto naucio od najboljih

avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 27.10.2015
19:16

Decko se zove Majk a ne Kris....:)

avatar
Nikola M.
Tuesday, 27.10.2015
19:06

Za Smolinga je prekretnica bio onaj prošlosezonski meč sa Sitijem u novembru, gde je zaradio crveni karton, posle toga - kao da je drugi igrač. Tu se ne radi o par dobrih mečeva, on mesecima igra dobro, a ove sezone je još i dodatno unapredio svoju igru. Skoro godinu dana prikazuje dobre partije, sve više i više napreduje. Vidno je sigurniji i pouzdaniji, a i zavrednio je Van Galovo poverenje, na svim utakmicama ove sezone je bio starter. Potpuno zasluženo. Bukvalno jedina loša utakmica mu je bila protiv Arsenala, sve ostale je odigrao na veoma visokom nivou. Bude li nastavio ovakvim tempom, mislim da može postati vrhunski štoper. Ne želim još da ga nazivam tako, ali bogami, na dobrom je putu. Od njega zavisi. Nadam se da Luj neće rasturati štoperski tandem Smolinga i Džonsa, jer mi deluje da mogu formirati odlično partnerstvo u odbrani. Poslednja tri meča su odigrali zajedno, samo jedan gol je primljen, i to posle penala protiv CSKA. Junajtedova odbrana mnogo bolje funkcioniše sa njima dvoma, to je činjenica.

avatar
Carrick #16
Tuesday, 27.10.2015
18:42

U ovome momentu najbolji stoper premijer lige !

avatar
Tuesday, 27.10.2015
22:10

Апсолутно.

avatar
almir wr
Tuesday, 27.10.2015
18:20

mislim da je on medju 5 najboljih stopera na svijetu..

avatar
Tuesday, 27.10.2015
22:11

Свакако. За годину дана, ако настави овако, у топ 5 сигурно.