'Šlus' posle 108 sekundi - Bajern nosi minimalac u Lisabon!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.04.2016.
22:42
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Bajerna ostvarili su minimalnu pobedu bez primljenog gola u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a Benfika može da bude zadovoljna ostvarenim u Minhenu.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Petostruki šampion Evrope savladao je Benfiku rezultatom 1:0 (1:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, pa će na revanš u Lisabonu poneti minimalnu prednost koja dobija na značaju ako se uzme u obzir da nije primljen gol.

Samo 108 sekundi nakon što je poljski arbitar Simon Marčinjak dao znak za početak utakmice domaćin večerašnje utakmice na "Alijanc Areni" stigao je do vodećeg gola.

Prelepa akcija začela je na ivici šesnaesterca Manuela Nojera, a potom su Daglas Košta, Frank Riberi, Tomas Miler i Huan Bernat pripremili pozornicu za Artura Vidala koji se potom poklonio i doneo prednost minhenskom Bajernu.

Pogodak Artura Vidala možete pogledati OVDE!

Čileanac je prvi gol za Bajern u Ligi šampiona postigao nakon centaršuta sa leve strane, a njemu je prethodila akcija o kojoj je bilo reči OVDE!

Nakon vodećeg pogotka ekipa Pepa Gvardiole nastavila je da lomi protivnika, a akcije su uglavnom išle po desnoj strani terena, odakle je golmanu Benfike pretila najveća opasnost.

Ako ne računamo akciju iz koje je Bajern stigao do prednosti, najbolju priliku u prvom delu domaći su stvorili u 20. minutu kada je Tomas Miler dobio loptu u peterac, šutirao iz prve, ali pravo u dobro postavljenog Edersona.

Portugalski čuvar mreže bio je najbolji pojedinac u redovima gostujuće ekipe u prvih 45 minuta iako je primio gol posle nepuna dva minuta igre. Ederson je u više navrata tokom prvog dela odlično intervenisao čime je sprečio Bajern da do poluvremena reši pitanje pobednika.

Najbolju akciju u prvom poluvremenu Benfika je stvorila u drugom minutu nadoknade kada je Kostas Mitroglu dobio loptu na ivici šesnaesterca, šutirao snažno i precizno, ali je Arturo Vidal "kung-fu" startom izblokirao udarac grčkog internacionalca.

Ljubomir Fejsa
Foto: Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Drugo poluvreme bolje su otvorili fudbaleri gostujuće ekipe pa smo u prvih dvadeset minuta nastavka videli dve sjajne prilike za Benfiku u kojima se našao Žonas.

Napadač Benfike prvo je naterao Nojera da interveniše u stilu rukometnog golmana u 55. minutu, a deset minuta kasnije isti igrač je u dva navrata bio izblokiran pa je Bajernov čuvar mreže bio pošteđen.

Opisane šanse bile su jedine koje je Benfika uspela da stvori u nastavku, a Bajern je ponovo dodao gas u poslednjih petnaestak minuta.

Ubedljivo najbolju priliku u nastavku domaći su imali u 89. minutu kada je odbrana Benfike loše postavila ofsajd zamku ali je Robert Levandovski u situaciji "1 na 1" sa golmanom odlučio da doda loptu što se ispostavilo kao loše rešenje pa je šansa otišla u nepovrat.

Bajern je tako pogotkom Artura Vidala stekao minimalnu prednost pred revanš u Lisabonu koji je zakazan za 13. april.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 05.04.2016
23:44

Hejnkes bi ispratio Benfiku sa pet komada u mrezi.

avatar
Tuesday, 05.04.2016
23:20

Imali smo dosta sreće. Svaka čast Benfici na borbenosti

avatar
Pipoo
Tuesday, 05.04.2016
23:15

nista cudno ako bayer osvoi pa gvardiola da si zamine kao veliki trener kakav sto je ... cisto da bavarski fanovi osete sta gube ... pozzz

avatar
Nani
Wednesday, 06.04.2016
00:02

sta da osvoji ?

avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 05.04.2016
23:05

Lepa prednost, igra moze bolje... Daglasa nije smeo izvesti, Gece treba pre Tiaga... Mia San Mia

avatar
LuisSuarezFB
Tuesday, 05.04.2016
22:59

Nisam gledao ali po komentarima Bajernovih navijaca sam video da se nisu uopste nadali da ce Benfika biti ovako dobra. Ovo je i dobro jer Benfika sigurno nece dozvoliti da prime vise golova kod kuce ali ocekujem prolaz Bajerna. Sve cestitke

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 05.04.2016
22:57

Rutinska pobeda moglo je biti još par golova ali sve u svemu zadovoljan! Pogodio na tiket Bajern 1, Barsa prelaz iz 2 u 1 a sad još čekam PSŽ - Siti 3+, Volfsburg - Real 3+, BVB - Liverpul 3+ i Bilbao - Sevilja 3+ za dobitak od 800€!

avatar
Tuesday, 05.04.2016
22:51

Gvardiola unistio Bajern.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 05.04.2016
22:50

Nema,danas svako igra fudbal,ko bi rekao da ce Bajern na svom terenu dobiti Benfiku samo 1-0.

avatar
Totalno Iskren
Tuesday, 05.04.2016
22:49

Sve je ovde jos otvoreno,ako se Bajern opusti u revansu,a Benfika imade svoj dan bice svasta.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 05.04.2016
22:47

ocekivao sam dosta ubedljiviju pobedu bajerna ali ocigledno da ni benfika nije tim koji treba podceniti