Slučaj 'Falkao' - Van Gal je kriv za sve?

Autor: Stevan Milovanović
sreda 18.02.2015.
14:31
Izvor: Sportske.net

Da li taktika Luja Van Gala nikako ne odgovara "Tigru"?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Nakon slabih partija kolumbijskog "Tigra" ove sezone, sve je više spekulacija da taktika Van Gala gde prednjači intelekt, nikako ne prija "ubilačkom instinktu" Radamela Falkaa.

Kolumbijac ove sezone nije na zavidnom nivou, jer je na 16 utakmica postigao samo 4 pogodaka i ima 4 asistencije. U odnosu na prethodne sezone, kada je važio za jednog od najboljih napadača sveta, ovi statistički podaci su daleko ispod proseka.

Taktika Van Gala, koja je statična i ne zasniva se na brzim kontranapadima, nikako ne odgovara talentovanom napadaču koji je navikao da loptu prima blizu protivničkog šesnaesterca, a ne na polovini terena kao što je to slučaj u Junajtedu, pišu engleski mediji.

Ubojitost Radamela Falkaa se zasniva na njegovom instinktu, odličan je u vazdušnim duelima, a takođe se odlično služi i desnom i "slabijom", levom nogom, još kada na to dodamo njegovo samopouzadnje iz prošlih sezona, jednostavno je bio nezaustavljiv.

Međutim ako mu je povreda ligamenata, zbog koje je propustio Svetsko prvenstvo u Brazilu, smanjila samopouzdanje, onda mu je sigurno i Van Galova taktika, u kojoj svaki igrač ima svoju funkciju koju mora da odradi, smanjila efikasnost, zaključuju engleski mediji.

U svakom slučaju, Falkao ima još oko tri meseca da dokaže upravi Junajteda da je i dalje onaj stari.

Da li će tvrdoglavi Van Gal promeniti svoju taktiku, da bi Falkao mogao da se dokaže do maja kada mu ističe pozajmica, ili ćemo kolumbijskog reprezentativca gledati u dresu nekog drugog, novog ili starog kluba?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 18.02.2015
16:02

LVG svaku utakmicu menja taktiku i formaciju pa nije ni cudo sto tako lose igraju tokom cele sezone,ok jeste da imaju vise pobeda nego predhodne,ali igraju jako lose xD na srecu dobijaju utakmice npr na simuliranje Runija,sam je priznao na kraju.

avatar
Balkan
Wednesday, 18.02.2015
17:34

Kako god bolji je od Wengera

avatar
Wednesday, 18.02.2015
23:43

neeee :D nije bolji ni od Mojesa ;)