Slatke muke Marka Vilmotsa

Autor: Boban Filipović
petak 15.04.2016.
16:36
Izvor: Sportske.net

Selektoru Belgije se sigurno smeši brk zbog fenomenalne forme napadača uoči EP u Francuskoj, na kom su 'Crveni đavoli' u užem krugu favorita...

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Ako izuzmemo Kristijana Bentekea, koji se poprilično pogubio dolaskom u Liverpul, a naročito od kako je Jirgen Klop došao za kormilo, ostale belgijske 'devetke' igraju sjajno u svojim klubovima.

Romelu Lukaku je najbolji strelac Evrotona i u top 3 golgetera u Premijer ligi ove sezone i sigurno figurira kao prva opcij u napadu Marka Vilmotsa na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Međutim, Lukakovo mesto u startnoj postavi 'Crvenih đavola' daleko je od zacementiranog. Dva su razgloga za takve tvrdnje.

Bosnia Belgium Euro Soccer

Prvi je Miču Batšuaji, sjajni napadač Marseja i verovatno najvetlija tačka posrnulog  francuskog giganta ove sezone. On je u prošloj sezoni nebrojano puta bio 'zlatni džoker' Marsela Bjelse, dok u ovoj, uglavnom kao starter kod Mičela, nemilosrdno rešeta protivničke mreže. Dao je 14 golova u Ligi 1 i samo i Zlatan Ibrahimović, Hatem Ben Arfa i Aleksandr Lakazet efikasniji od njega u dosadašnjem toku francuskog šampionata.

France Soccer League One

Drugi razlog zbog koga Lukaku nije neprikosnoven je Divok Oriđi. Napadač Liverpula se, kao medved iz zimskog sna, probudio s proleća i u poslednje vreme redovno daje golove. Oriđi je bio strelac na obe utakmice protiv Borusije iz Dortmunda u 1/4 finalu Lige Evrope, dao je i dva gola Stouku u međuvremenu, dakle 4 na poslednje tri utakmice. Valja podsetiti da se Vilmots nije libio da Oriđija gurne u starntu postavu pre Lukakua na Mondijalu u Brazilu, jer su patrije centarfora Evertona tada bile ispod očekivanja.

Brazil Soccer WCup Belgium

Kako bilo, rivali Belgije na kontinentalnoj smotri najboljih biće na velikim mukama ma ko predvodio njen napad. Selektor Mark Vilmots je uglavnom igrao u formaciji sa jednom klasičnom 'devetkom', ali, ko zna, možda se preorjeniše na taktiku sa dva centarfora zbog kapaciteta kojim raspolaže...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 15.04.2016
18:05

Kakve muke bre. Lukaku i tačka.

avatar
Pochettino M.
Friday, 15.04.2016
17:41

Oriđi plaćen 10 miliona, a Marsijal 50. Samo kažem...

avatar
XL
Friday, 15.04.2016
17:34

Origi je ogroman talenat, ali ogroman i sreća što je naleteo na Klopa u Liverpulu. Interesantno je da je nabacio 5kg mišića od dolaska Klopa i morao je da uzme veći dres. Odgovara Klopu jer je jako uporan i vredan igrač koji neumorno trči i ne štedi se, taktički je skroz dobar za svoje godine i jednostavno ima SVE što bi jedan napadač trebao da ima. Još se na SP2014 videlo kakav je talenat i mislim da će iduće sezone u najgorem slučaju biti 2. opcija u napadu Liverpula, ali u najgorem... Klop ga mnogo ceni i sam je rekao da ga je pratio dok je bio u Dortmundu.

avatar
reddevils
Friday, 15.04.2016
17:07

Sunce ti kakav tim ima Belgija , voleo bi da daleko doguraju...

avatar
Kalinari
Friday, 15.04.2016
16:59

Sve sami Belgijanci.

avatar
brat sergio#10
Friday, 15.04.2016
16:43

Ova Belgija ima jako kvalitetne igrace na svim pozicijama, ali mislim da nece neki zapazen rezultat napraviti na EP. Nikako mi nema hemije medju igracima, dosta su neiskusni na ovako jakim takmicenjima. Po mom nekom misljenju najvise gdje bi mogli je cetvrtfinale, ostalo sve mi se cini previse za njih. Ni ovaj Vilmots nije neki strucnjak, vidjet cemo.