Škrtel iščupao bod za Liverpul protiv Arsenala

Autor: Boban Filipović
nedelja 21.12.2014.
18:59
Izvor: Sportske.net

Iako su bili bolji rival tokom većeg dela utakmice, 'Redsi' su u sudijskoj nadonkadi vremena nekako uspeli da se spase poraza u derbiju 17. kola Premijer lige odigranog na 'Enfild Roudu'.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Četa Brendana Rodžersa je od starta pritisla goste iz sevenog Londona, na terenu je tokom prvog dela igre postojao samo jedan tim, Adam Lalana i Lazar Marković u dva navrata nisu bili precizni u završnici u izglednim prilikama, a nagrada za preikazano je konačno stigla minut pre kraja regularnog dela.

Filipe Kutinjo je odlično prihvatio pas koji mu je uputio Henderson, Brazilac se namesto, gađao samo ćoše, a lopta se od stative odbila u mrežu Ščešnog.

Međutim, u sudijskoj nadokandi, neposredno pred odlazak na veliki odmor, usledio je šok na 'Enfildu'.

Odbrana Liverpula nije najsrećnije otklonila opasnost posle prekida, lopta je vraćena pred gol Breda Džonsa, Matje Debuši je bio viši u skoku od Martina Škrtela, tukao glavom ka golu 'Redsa' lopta je zakačila slovačkog reprezentativca u teme i završila u mreži - 1:1.

Bio je to prvi gol Francuza u dresu Arsenala od kako je letos došao iz Njukasla.

Britain Soccer Premier League

U nastavku ista priča, Liverpul napada, prva veliku priliku propustio je Džerad kada glavom tukao preko prečke na centaršut Rahima Sterlinga iako je gol bio nebranjen zbog istrčavanja Ščešnog.

Ipak, treba dodati da je Sterling pre šanse igrao rukom, sudiji je to promaklo, te je na neki način poemnutim promašajem kapitena 'Redsa' pravda zadovoljena.

Dva minuta kasnije, 'Tobdžije' kreću u jedan od retkih izleta pred protivnički gol, Santi Kasorla i Olivije Žiru su dulim pasom izigrali odbranu domaćina, Španac je asistirao francuskom centarforu, a on matirao Džonsa poslavši mu loptu kroz noge - 1:2.

Britain Soccer Premier League

I nakon preokreta Liverpul ne odustaje od napada, pokušavali su Sterling, Kutinjo, Džerard, Lukaš Leiva, rezervista Borini, ali put do Arsenalove mreže nije pronađen.

Velika drama u finišu, čak  9 minuta sudijske nadoknade, frustrascije 'Redsa' nisu mogle da se sakriju, ostali su sa igračem manje na terenu, Fabio Borini je isključen zbog divljačkog starta nad Kasorlom u 93. minutu, ali to je motivisalo njegove saigrače.

Pokušao je kapiten Džerard još jednom iz daljine, Ščešnji se nije dao prevariti, ali se opsada njegovog gola nastavlja.

Ipak, u 96. minutu Martnin Škrtel je najviši u skoku posle kornera koji je izveo Lalalna, Slovak sa čalmom na glavi trese mrežu - 2:2, što je bio i konačan rezultat derbija.

Britain Soccer Premier League

Lazar Marković je bio starter, proveo je 74. minuta na terenu, imao je dve zrele prilike u prvom poluvremenu, nije ih iskoristio, bio je vidno nezadovoljan. Ko je gledao utakmicu mogao je sa njegovih usana da pročita psovke na srpskom jeziku.

Vengerov tim ovim remijem preksače na tabeli komšije iz severnog Londona, Totenhem, zbog bolje gol-razlike, i nakon 17 odigranih kola zauzima šestu poziciju i ima 27 osovjenih bodova. Liverpul je deseti sa pet bodova manje.

Golove sa 'Enfild Rouda' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gunner14
Sunday, 21.12.2014
20:00

Tako nam i treba kad se branimo citavu utakmicu i kad nam je najbolji pojedinac Scezni. A da ne pricam sto Skrtel ponovo daje na isti nacin gol, zar mozemo biti toliko smijesni i da ne obratimo paznju na njega prilikom kornera?

avatar
Kapitalac
Sunday, 21.12.2014
20:45

Uloga trenara presudna. Pravi prve izmjene u 80- i kusur minuta, kao početnik. Jednostavno ne umije da postavi igru na velikim utakmicama. Bog ti daje a đavo ti neda.