Škotska se 'sprda' sa Rodžersom

Autor: Beta Beta
sreda 13.07.2016.
12:39
Izvor: Beta

Trener Seltika Brendan Rodžers rekao je da "nije sramota" što je njegov tim izgubio od poluprofesionalnog tima sa Gibraltara, dok su mediji u Škotskoj i navijači bili vrlo kritični posle poraza.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Linkoln Red Imps pobedili su Seltik sa 1:0 u prvom meču drugog kvalifikacija za Ligu šampiona, a gol je postigao Li Kaskijaro, koji radi kao policajac.

U timu sa Gibraltara našli su se i vatrogasac, carinik i vozač taksija, koji je radio na dan utakmice. Škotski i evropski mediji ocenjuju da je ovo jedan od najgorih poraza u istoriji Seltika.

"Nisam baš šokiran. Znam da ovako nešto može da se desi. Ostajemo mirni. Treba nam dobra igra sledeće nedelje", rekao je Rodžers za Bi-bi-si posle meča.

Iako je ta izjava, data u noći između utorka i srede, šokirala fudbalsku javnost i izazvala burna negodovanja, Rodžers nije menjao ton komentara meča.

"Dominirali smo, stvarali smo prilike, ali ovakve stvari se nekada dešavaju: jedna lopta ide uz teren i uđe u gol. Neka domaći tim ima svoje veče, a mi guramo dalje. Još nedelju dana treninga i biće bolje. Zadali smo sebi dodatni posao, ali nema panike. Ovo je dvomeč i naš cilj je da prodjemo dalje", rekao je Rodžers.

On je pozvao navijače da ostanu mirni.

"Uvek sam osećao da u ovim kvalifikacijama odlučuju revanši kod kuće, tako da nam treba podrška navijača", kazao je trener Seltika.

Kapiten Red Impsa Roj Čipolina rekao je pre meča da bi pobeda njegovog tima nad Seltikom bilo najveće iznenađenje u istoriji evropskog fudbala. Mišljenje nije promenio ni posle utakmice.

"Ništa se nije promenilo u mom mišljenju. Pogledajte samo istoriju klubova. Seltik je ogroman klub i veliki je favorit da prođe dalje, ali mislim da niko nije očekivao da ćemo u Glazgov ići sa 1:0. Idemo tamo sa više samopouzdanja i ako se čuda ponovo dešavaju, izbacićemo Seltik iz Lige šampiona", rekao je ovaj carinik.

Policajac Kaskijaro, strelac gola, rekao je posle meča da "ne postoje reči" da opiše kako se oseća.

"Nikada ovo neću zaboraviti. Sanjao sam da pobeđujemo moćni Seltik. A postizanje gola i trijumf... Sačekaću nekoliko dana da se sve slegne", rekao je igrač tima koji je pre tri godine postao poluprofesionalan.

Lepe i sportske reči sa obe strane nisu, međutim, sprečile medije da ospu salve kritika i podsmeha ka Seltiku.

Novinari škotskog Bi-bi-sija ocenili su da je Rodžersova izjava "potpuno neverovatna", a mediji u Britaniji navode da je ovo "najsramniji poraz u istoriji kluba", "najgori u klupskoj istoriji". Jedan maštoviti novinar napisao je: "Seltik je jedan od 40 najbogatijih klubova na svetu, a izgubio je od tima za koji vam se kunem da postoji".

Navijači na društvenim mrežama bili su potpuno surovi, pošto su kačili smešne fotografije, animacije i video snimke u podsmehu Seltiku. Među zanimljivim komentarima našli su se i oni poput "Navijači Linkolna pevaju 'otpušten do jutra' Brendanu Rodžersu, rani kandidat za najbolji trenutak sezone".

Navijački nalog škotskog profesionalnog fudbala, "Agent Škotska" sažeo je osećanja većine navijača: "Kakvo potpuno sramoćenje Seltika, škotskog fudbala, svakog igrača Seltika i Brendana Rodžersa. Više nego odvratno".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 13.07.2016
14:28

Dva policajca imaju u timu, i brat mu je pandur, a jos i radnika i drzavnog cinovnika pored carinika i speditera, mozda je radnik upravo taj taksista:)

avatar
(anti)talentovan lik
Wednesday, 13.07.2016
14:09

Ovo je vise sramota igraca nego Rodzersa, ponekad trener ne moze tu nista :)

avatar
Wednesday, 13.07.2016
13:44

sackled in the morning! You are getting sacked in in the morning! sacked in the morning! You are getting sacked in the morning! One big elef... Ops they didn`t do that part!

avatar
Unsullied
Wednesday, 13.07.2016
13:31

Kakvu god da je taktiku i postavku odredio Rodzers , igraci Seltika su ovo morali da dobiju sa pola snage , fudbaleri koji su izasli na teren , e njih treba da bude sramota sto su izgubili ovu tekmu

avatar
Adnan
Wednesday, 13.07.2016
14:30

Upravo to,taman da je najgori trener na svijetu postavio najgoru taktiku,trebalo da je bude 4 razlike.Nije do trenera,igraci igraju,ovo napadanje trenera i zastita igraca moraju prestati

avatar
John Cena
Wednesday, 13.07.2016
13:03

Niko ne sumnja u njihovu pobedu u revansu, ali stvarno je sramota da takav klub kao sto je Seltik, izgubi od poluprofesionalnog kluba

avatar
Maxa89
Wednesday, 13.07.2016
12:46

Jadna Zvezda ako im ovi padnu :)

avatar
The KING(guapo)
Wednesday, 13.07.2016
12:42

Nema tu potrebe za brigom Irski Mesar ima ispisanu viziju/buducnost na 300.stranica,Seltik je u sigurnim rukama.LOL