Skols: "Mesi je genije, za sekundu vas prevari!"

Autor: Janko Glavonjić
petak 20.02.2015.
18:25
Izvor: Sportske.net

Pol Skols je u svom blogu, pri osvrtu na predstojeći duel Mančester Sitija i Barselone, pomenuo i svoja iskustva sa najboljim fudbalerom Barselone.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Pol Skols smatra Lionela Mesija za najboljeg fudbalera na svetu, i to nije tajna. Bivši fudbaler Mančester Junajteda odigrao je četiri utakmice protiv Lea Mesija, a pogotovo je druga bila upečatljiva.

"2008. smo osvojili drugu titulu u eri Ser Aleksa Fergusona, a u polufinalu smo izbacili Barselonu. Ja sam postigao jedan od najboljih golova u svojoj karijeri, prošli smo rezultatom 1:0, ali je sve moglo da bude drugačije", priseća se Skols.

Jedan od najboljih fudbalera Junajteda priznao je da je napravio penal nad Mesijem koji nije suđen!

"Vodili smo 1:0, bližio se kraj, a onda je Mesi izveo svoju magiju. Ne znam kako je prošao pored mene, ja sam instinktivno reagovao, startovao, promašio loptu i oborio ga. To je bio penal. Na moje iznenađenje sudija ništa nije svirao, nastavila se igra, došli smo do pobede, a kasnije i do titule. Ipak, da smo tu primili gol, verovatno bi sve bilo drugačije", rekao je Skols.

Pol je zatim pričao o Mesiju na terenu, i izneo nekoliko zanimljivih činjenica.

"Mesi je na terenu često neuhvatljiv. Imate ga pred sobom, trepnite, i on će biti na potpuno drugom mestu, sa loptom. Ljudi smatraju da je on fantastičan dribler i da mu je zato teško oduzeti loptu. To je samo donekle tačno, on jeste vanserijski dribler, ali ima mnogo boljih, problem je što Mesi ima savršenu kombinaciju snage, brzine, stabilnosti, ne možete dugo ostati uz njega. On je neverovatno snažan za tako niskog fudbalera, i mislim da to često iznenadi njegove protivnike zbog čega stekne prednost.

Mesi nikada ne priča na terenu. Ne sećam se da je u utakmicama koje sam igrao protiv njega ikad progovorio i reč! I nije me sramota da priznam da sam uvek želeo da samo bude što dalje od mene na terenu, da ne moram da ga preuzimam
", istakao je Skols.

Englez je zatim rekao još nešto što je iznenađujuće - nikada nije spreman poseban plan za Mesija!

"Jednostavno, nemate mnogo šta tu da uradite, ko je najbliži, preuzima ga, sledeći ide i pokriva prostor gde ide. Ne možete ga striktno markirati, kad-tad će pobeći i stvoriće vam ogromne probleme. Rio je bio fantastičan protiv njega 2008, moguće i da smo zato dobili, ali ne možete to očekivati stalno.

Kada igrate protiv Barselone, koristite njihove slabosti - Pikeu fali brzine, Maskerano je nizak i nekad ne reaguje kako bi trebalo pošto nije po prirodi štoper, ali takve stvari možete koristiti kad imate posed, a mi smo u finalu kada smo glatko poraženi od njih imali posed 37%, tako da očigledno nije jednostavno
", kazao je Skols.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 20.02.2015
19:29

I ''Galaktikosi'' se moraju pomiriti sa tim. Mesi je bolji od Ronalda.

avatar
barça mes que un clu
Friday, 20.02.2015
22:15

Pa oni to znaju,ali nece da priznaju :D

avatar
Saturday, 21.02.2015
13:37

Nije da nece nego ne smeju :D :D :D :D :D

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Saturday, 21.02.2015
01:03

Ni u kakvom smislu nije bolji.