Skols ismejao Van Gala, Holanđanin istrošio reputaciju?

Autor: Miloš Marković
sreda 11.02.2015.
11:17
Izvor: Sportske.net

Holanđanin dobija sve više kritika, kamen u pravcu Luja Van Gala bacio je i legendarni Pol Skols.

Beta/AP Photo/Clint Hughes
Beta/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Brojke Holanđaninu ne idu u prilog, rezultati takođe. Šta je to što ga i dalje drži na klupi Junajteda?

Angažovanjem Luja Van Gala Mančester Junajted je želeo da ublaži post-Fergijevu eru, ali nije uspeo. Jednostavnom analizom, guranjem papira u lice čeličnom Holanđaninu dolazi se do zaključka da je ono što ga održava na klupi Junajteda – reputacija.

Pređašnje zasluge, imidž nepokolebivog, zastrašujućeg menadžera, koji tvrdoglavo ne odstupa od svoje filozofije, bez obzira na rezultate. Tačnije, nedostatak istih.

Šta je poželeo, to je dobio. Dejvid Mojes nije smeo da se usudi da potraži pojačanja koja je Holanđanin dobio, u šta god je uperio prst Van Gal je sa crvenom mašnom dobio na Old Trafordu. Priznao je to i sam, uporedio sa Bajernom, tvrdi da mu u Minhenu nikada ne bi doveli toliko igrača u prelaznom roku.

Šta je rezultat svega?

Junajted tavori na petom mestu na tabeli, idealisti ne odustaju or titule, ali đavoli nakon 24 kola imaju 44 boda, naspram 56 koliko je sakupio Murinjo. Istina, večerašnji meč sa Barnlijem je prilika za povratak u top 4, pobedom bi Junajted preskočio Arsenal koji ima bod više i utakmicu više.

Međutim, Van Gal ove sezone ima procenat uspešnosti od 48, naspram 52 koliko je imao Mojes u istom trenutku sezone. Ne toliko loše, ali nedovoljno dobro. Ser Aleks je neprikosnoven, vidi se to i na priloženom grafikonu.

junajted grafikon

Mašući graficima i tabelama, sam Van Gal je izložen podsmehu na ostrvu.

Ne u maniru čeličnog i hrabrog menadžera kakvim ga svet predstavlja poslednjih godina, Van Gal je pribegao metodama koje su predmet ismevanja gotovo 24 sata. Optužio je Sem Alardajs Junajted da forsira duge lopte, da nije bilo lako odbraniti se od tima koji dugim loptama i bez koncepta igre pokušava da slomi rivala.

Vidno nezadovoljan, Van Gal je nakonferenciju za medije došao sa pripremljenim papirima, odštampao je analize i brojke, kojima je demantovao tvrdnje Big Sema, čitali ste to OVDE.

Ovakav potez označen je kao dokaz slabosti, kao 'bizaran', o čemu je govorio i legendarni Pol Skols.

„Zašto biste uopšte odgovarali menadžeru Vest Hema? Drugačije bi bilo da vas je prozvao menadžer rivalskog kluba kao što je Čelsi ili Mančester Siti, ali na kraju krajeva, vi ste menadžer Junajteda i ovakav potez mi je, iksreno, bizaran. Štaviše, mislim da Alardajs nije bio podrugljiv, bilo je mučno sve to gledati.“

„Van Gal tvrdi da Junajted igra hrabro, da preuzima rizik, ali kakvu to poruku šalje navijačima? U Junajtedu morate da imate m**a, morate da budete dovoljno hrabri da se suprotstavite rivalima.“, nezadovoljan je bio proslavljeni fudbaler Mančester Junajteda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
arthaslichking
Wednesday, 11.02.2015
12:55

Ovoga sam se i plasio, Lui ima mnogo veci ego i tvrdoglavost na nivou, one usate zivotinje sto nece da se mrdne, kad se ukopa u mestu, i to kosta UTD. Runi igra u veznom redu, Robin je idalje prvotimac, a realno najgori je, dovodjenje pravise napadac abez sredjene odbrane. Ima tu dobrih igraca, Blind, Erera, Felaini, Dimi, al nekako svi delujeu pogubljeno, Runi kako je krenui zavrsice kao golman, Januzaj los, UTd-u fali mnogo, a Lui as i ne utice d ato promeni. treba mu dati sansu, jer jos jedan menadzer bacen u vodu bi vec znacio da klub gubi kompas, a nova trosenja nista nece dovesti. A sto se tice smene trenera ko je potencijalno dobra zamena?? Simeone, Klop? Ne mislim da ce oni doci sad u UTD, bogovi su u svojim klubovima i vrlo zadovoljni svojim poslom, od ostalih koji imaju kvalitet, mozda Gvardiola moze ali i on je pitanje, ostali ili ne bi doneli nista specijalno novo ili su nerealne mete. A SKols je upravu.

avatar
King Eric
Wednesday, 11.02.2015
15:31

Skols je uvek u pravu.

avatar
Sh Marcus
Thursday, 12.02.2015
09:55

Prijatelju ti ne znas u koju si drzavu. RVP ti je najgori? Na pregled glave pod hitno i to detaljan!

avatar
King Eric
Wednesday, 11.02.2015
20:49
avatar
arthaslichking
Wednesday, 11.02.2015
17:57

King Erik je upravu kad kaze da je Skols uvek upravu!