Skenderbeg ostao bez pobede u Zagrebu u nadokandi

Autor: Boban Filipović
četvrtak 17.08.2017.
20:58
Izvor: Sportske.net

Umalo veliko iznenađenje na 'Maksimiru' u plej-ofu za Ligu Evrope.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Dinamo Zagreb je na jedvite jade izbegao poraz od Skenderbega pred svojom publikom. Džoker Anđelo Enrikez je u 95. minutu utakmice sprečio iznenađenje i pogodio za konačnih 1:1.

Gosti iz Albanije su vodili od 37. minuta golom Lirodona Lafitija, al nisu uspeli da sačuvaju vođrstvo do polsednjeg sudisjkog zvužduka.

Žunior Fernandes je u poslednjim trenucima prvog poluvremena mogao da donese poravnanje, ali je njegov pokušaj iz slobodnjaka završio tik pored statve.

Samo što je počelo drugo poluvreme mreža domaćih se zatresla još jednom, međutim, gol Alija Sovea je poništen zbog ofsajda.

'Modri' su nekoliko minuta kasnije mogli do poravnanja, opet je Žunior Fernandes tukao iz slobodnjaka, ovog puta za malo preko gola. U samom finišu rezervista Ernandez je mogao da spase Dinamo poraza, ali je njegov udarac sa distance odlično ukrotio golman Šehi. Ipak, na kraju je Čileanac bio u ulozi spasioca zbog izjedačujućeg gola u dubokoj nadokandi.


Uprkos ispuštenoj pobedi, Skenderbeg ima odličan rezultat pred revanš u Tirani i na dobrom je putu da postane prvi albanski klub koji će se plasirati u gupnu fazu nekog evrotakmičenja.

U isto vreme odigrana su još tri meča.

BATE Borisov je remizirao kod kuće sa ukrajinskom Oleksandrijom, meč je završen rezutatom 1:1. Bivši igra Vojvodine Mirko Ivanić je doveo Beloruse u vođstvo posel samo osam minuta igre, nedugo potom je izjedačio Banada i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Kiparski Apolon je u nadnakadi došao do pobede nad Midtjilandom u veoma zanimljivoj utakmici, koja je  završena rezltatom 3:2. Domaći su dva puta vodili golovima Kirijakua i Jandera, Sorlot dva puta anulirao tu prednost, ali u nadoknadi 'džoker' Pitas donosi pobedu Kipranima.

Verovatno već znate da je Crvena zvezda poražena u Krasnodaru uz dva postignuta gola u gostima, mada se mora priznati da je naš najrofejniji klub imao sreće što je bilo samo 3:2, budući da nije priznat čist gol dojučerašnjeg igrača crveno-belih Mihajla Ristića.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke