Skandal - Vezista reprezentacije Brazila suspendovan zbog dopinga!

Autor: Beta Beta
utorak 15.12.2015.
18:06
Izvor: Beta

Fudbalska federacija Južne Amerike (CONMEBOL) suspendovala je danas igrača Šahtjora i reprezentativca Brazila Freda na godinu dana zbog dopinga.

Beta/AP Photo/Nabor Goulart
Beta/AP Photo/Nabor Goulart

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, 22-godišnji Fred je letos na Kopa Amerika bio pozitivan na diuretik hidrohlorotiazid.

CONMEBOL je saopštio da kazna važi od 26. juna, kada je Fred bio pozitivan na doping testu, a suspenzija se odnosi samo na utakmice nacionalnog tima.

Fred je od tada nastupao za ukrajinski Šahtjor, a u slučaju da Svetska fudbalska federacija (FIFA) proširi suspenziju, Brazilac ne bi imao pravo nastupa ni u jednom takmičenju.

U slučaju da FIFA proširi suspenziju na sva takmičenja, Fred će praktično biti suspendovan na samo četiri meseca zbog zimske pauze u ukrajinskoj Premijer ligi, kao i Ligi Evropa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Tuesday, 15.12.2015
21:31

Fred je fenomenalan igrac, vise ga cenim nego Oskara, bilo bi odlicno kada bi Celsi doveo freda na leto a prodao Oskara.

avatar
Benz9
Tuesday, 15.12.2015
19:27

hahaha sto su ti pravila...ako si makedonac popijes 4 godine zabrane bavljenja fudbalom,bez prava na trening sa saigracima a kamoli sta drugo, a ako si brazilac odstrane te na godinu dana iz reprezentacije i to pola godine nakon sto te otkriju....

avatar
mak_juventino
Tuesday, 15.12.2015
20:18

Doduse , hidrohlorotiazid je lek protiv visok krven pritisok , taka da i ne znam zsoto bi bil na listata na nedozvoleni supstancii !!! Diuretik , za namaluvanje na nivoto nas sol i tesnostii vo organizmot !