Skandal u Hrvatskoj - Huligani napali delegaciju HNS i selektora Kovača!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2015.
23:45
Izvor: Sportske.net

Hrvatski huligani ne miruju. Novi incident dogodio se danas, a za razliku od onoga što smo do sada imali priliku da gledamo, ovog puta je grupa huligana na auto putu presrela delegaciju HNS, u kojoj je bio i selektor Niko Kovač.

Beta/AP Photo/Darko Bandic
Beta/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Hrvatski mediji su večeras preneli, a Hrvatski fudbalski savez potvrdio - grupa huligana napala je na putu za Split delegaciju HNS, koja je putovala na razgovor o organizaciji predstojećeg susreta Italija - Hrvatska sa predstavnicima Hajduka i grada Splita.

Saopštenje HNS tim povodom prenosimo u celini.

''Na odmorištu Zir, desetak huligana s obeležjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog fudbalskog saveza.

Zahvaljujući smirenoj reakciji predstavnika HNS-a, incident je završen bez ozbiljnijih posledica, uz manju štetu na službenom automobilu Saveza.

U delegaciji HNS-a bili su izvršni predsednik Damir Vrbanović, selektor Niko Kovač, poverenik za bezbednost Zoran Cvrk, tim-menadžerka Iva Olivari, meč-menadžer Alan Balen, tiketing-menadžer Nikša Martinac i portparol Tomislav Pacak.

Na mesto incidenta pozvana je policija koja je izvršila uviđaj uz punu saradnju predstavnika Saveza.

HNS ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja, te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju.

Uprkos ovakvom neugodnom incidentu, svesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku grupu Torcidu, ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utiču na nameru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije.

Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji fudbala u Hrvatskoj zaslužuju živeti u državi bez huliganizma'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke