SKANDAL - 'Gradskim vrtom' odjekivali ustaški pokliči!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.03.2016.
18:30
Izvor: Sportske.net

Jučerašnja prijateljska utakmica reprezentacija Hrvatske i Izraela nije mogla da da prođe bez ustaških pokliča koji su se sa tribina stadiona "Gradski vrt" prolamali u više navrata.

Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds
Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds

Povezane vesti

Hrvatski mediji juče su na sva usta govorili o sjajnoj atmosferi tokom prijateljske utakmice koju je tamošnja fudbalska reprezentacija odigrala protiv Izraela u Osijeku.

Niko od izveštača sa pomenutog meča nije spomenuo skandalozno ponašanje navijača domaće reprezentacije koji su tradicionalnim koloritom veličali ustaštvo.

Tribinama stadiona "Gradski vrt" prolamali su se ustaški pokliči od samog početka meča, a zbog skandaloznog ponašanja hrvatskih navijača danas je reagovao i Hrvatski helsinški odbor.

"Već na samom početku utakmice, u drugom minutu celim stadionom se zaorilo skandiranje 'Za dom spremni', a u 14. minutu skandiralo se s tribina stadiona: 'Ajmo, ajmo ustaše'. Od 50. do 52. minute sledi skandiranje: 'Mi Hrvati! Ustaše, ustaše!' 'Za dom spremni', uzvikuje se opet u 53. minutu" navodi se u saopštenju odbora.

Ne treba zaboraviti da je utakmici reprezentacija Hrvatske i Izraela prisustvovao hrvatski premijer Tomislav Orešković, a nacionalna televizija i selektor "Kockastih" Ante Čačić atmosferu su opisali kao veličanstvenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak