Sjajni Van Persi za novu pobedu Junajteda!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 08.12.2014.
22:53
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted je savladao Sautempton u gostima i tako ih pretekao na tabeli, Van Galovi momci su stigli do trećeg mesta! Rezultat je bio 1:2, Pele je postigao gol za domaće, a Van Persi oba gola za goste.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Odmah na startu, fudbaleri Sautemptona su pokazali da su rešeni da prekinu seriju neuspeha i da žele pobedu na ovom meču.

Ipak, hladan tuš za domaće navijače usledio je u 12. minutu, kada je Van Persi postigao svoj prvi gol na ovom meču.

Fonte je napravio kardinalnu grešku u pokušaju da vrati loptu Forsteru, oprezan je bio holandski napadač i rutinski savladao domaćeg golmana.

Sautempton je jurnuo u napad, Mane je već dva minuta kasnije imao polušansu, a zatim se povredio i Smoling, zamenio ga je takođe roviti Evans.

Domaći su imali inicijativu, a Pele je u 31. minutu doneo i izjednačenje.

Prvo je Tadić šutirao, njegov pokušaj je izblokiran, ali je lopta došla do Italijana koji je rutinski savladao De Heu.

U 35. minutu priliku je imao Long posle loše intervencije Meknera, ali je napadač domaćih šutirao preko gola.

Van Persi je u poslednjim trenucima prvog poluvremena sjajno šutirao i pogodio spoljni deo mreže sa nekih 20 metara udaljenosti.

Long je u 52. minutu izrastao u pravog tragičara meča, pošto je potpuno neometan na sjajni centaršut Tadića šutirao pravo u De Heu.

U 59. minutu Sautempton je imao njihov trejdmark kontranapad, Tadić je uposlio Pelea, ali je Italijan šutirao preko gola.

Kao što obično sledi, posle takvih promašaja obično protivnik postigne gol, a tako je bilo i sada.

U 71. minutu Van Persi je iskoristio to što je Vanijama "zaspao", i iz neposredne blizine, kroz noge dao gol Forsteru koji je takođe jako loše reagovao.

U 77. minutu Sautempton je imao poslednju dobru priliku na meču, Peleov udarac koji je išao u donji deo ugao gola je De Hea fantastično odbranio i po ko zna koji put ove sezone spasio poene Junajtedu.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke