Sjajna ideja Rumuna - Fudbaleri promovišu OBRAZOVANJE!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.03.2016.
16:14
Izvor: Sportske.net

Neobična uvertira za večerašnji prijateljski meč između Rumunije i Španije.

frf.ro
frf.ro

Povezane vesti

Koliko god da je neobična, toliko je za pohvalu najnovija ideja Fudbalskog saveza Rumunije u saradnji sa Izdavačkom kućom ''Nikulesku'', koja želi da promoviše svoj najnoviji priručnik  iz matematike.

Cela akcija se odvija pod nazivom ''Fudbalski savez Rumunije podržava obrazovanje'', a način na koji je rumunski reprezentativci na terenu sprovode je posebno zanimljiv.

Naime, oni na dresovima umesto svojih brojeva imaju ispisane matematičke operacije, čiji rezultati dovode do tih brojeva koje reprezentativci Rumunije nose na utakmicama.

Ovu originalnu opremu najbolji rumunski fudbaleri nosili su na treninzima ovih dana, u sklopu priprema za utakmicu sa Španijom, a pošto su treninzi bili otvoreni za javnost, veliki broj dece je imao priliku da dok gleda svoje ljubimce na terenu, ujedno i vežba matematiku.

''Fudbal i matematika nisu međusobno isključeni. Moramo da vodimo računa i o sportu i o obtazovanju. Želimo da imamo zdrave genercije i pametne učenike, a kroz ovaj projekat deca će učiti osnove fudbala i po prvi put u našoj zemlji imati priliku da otkriju matematiku kroz jedan atraktivan pristup'',
istakao je ovim povodom prvi čovek Fudbalskog saveza Rumunije Razvan Burleanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke