Sjajna Atalanta nastavila seriju pobeda!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.02.2017.
20:00
Izvor: Sportske.net

I treća pobeda u nizu za ekipu iz Bergama. Minimalan, ali više nego zaslužen trijumf.

EPA/PAOLO MAGNI
EPA/PAOLO MAGNI

Povezane vesti

Iz kola u kolo, Atalanta je sve bliže izlasku na evropsku scenu!

Tim iz Bergama večeras je u prvom meču 25. kola ostvario ukupno 15. trijumf od početka sezone, a treći uzastopni, zahvaljujući kojem se učvrstio na četvrtom mestu tabele Serije A, sa 48 osvojenih bodova.

Ovoga puta, oružje pred Gasperinijevim pulenima položila je ekipa Krotonea. Atalanta je slavila samo sa 1:0, iako je bila bolja tokom najvećeg dela meča, a u finišu je mogla da bude i kažnjena za promašaje.

Gol odluke postignut je početkom drugog poluvremena. Bila je to lepa akcija domaćih, na kraju Petanja sa leve strane centrira u peterac ka Andrei Kontiju, koji je bio na pravom mestu i iz neposredne blizine je poslao loptu u mrežu - 1:0.

Gosti su uspevali da do kraja održe rezultatsku neizvesnost, iako su u 81. minutu bili pred pravom kanonadom udaraca ekipe Atalante. Gomez je na kraju pogodio prečku, a u istom napadu je prethodno šut Petanje zaustavio golman gostiju Kordez.

Par minuta kasnije, umalo kazna za ove promašaje posle slobodnog udarca za Krotone. Rosi je odbijenu loptu poslao u mrežu, ali je to učinio iz ofsajda, pa je Atalanta u ovoj situaciji imala i dosta sreće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke