Sjajan meč na ''Kamp Nou'', Barsa ide dalje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.03.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Posle trijumfa u Engleskoj od 2-1, Barselona je i večeras uspela da savlada Mančester Siti i izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu savladali Mančester Siti sa 1-0.

Već u šestom minutu meča, Barselona je imala sjajnu priliku da dođe u vođstvo. Dani Alveš je iz gužve na ivici kaznenog prostora gostiju sjajno pronašao usamljenog Nejmara, koji je potpuno neometan šutirao iskosa sa leve strane, gađao je donji desni ugao, ali je lopta pogodila stativu, zatim se kotrljala paralelno sa gol linijom, međutim nije bilo nikoga da je ugura u mrežu.

Par minuta kasnije nova prilika za Barsu, ovog puta za Lea Mesija, koji je iskosa sa desne strane šutirao u golmana Harta.

U 13. minutu prva pretnja i na drugoj strani, Jaja Ture je probio po desnoj strani, odlično centrirao za Milnera, ali je ispred njega pravovremeno uklizao Dani Alveš i sprečio vođstvo Mančester Sitija.

Tri minuta kasnije, sjajno izveden ''slobodnjak'' Lea Mesija, ali lopta odlazi tik iznad prečke!

U 27. minutu, novi opasan prodor Lea Mesija, koga je na ivici kaznenog prostora klizećim startom zaustavio David Silva i za taj start zaradio žuti karton. Mesi je izveo slobodan udarac iz ''idealne'' pozicije, ali je lopta ponovo prohujala iznad prečke Hartovog gola. Ostalo je 0-0.

Bio je vidno nezadovoljan Mesi zbog ovog promašaja, ali se iskupio već u 32. minutu maestralnom asistencijom za Ivana Rakitića.

Pokušao je Mesi da probije po levoj strani pored Kolarova i Milnera, a kada je video da mu to neće uspeti, odlučio je da loptu prosledi na suprotnu stranu, ka usamljenom Rakitiću, koji je ovu idealnu asistenciju na pravi način iskoristio i loptu poslao u mrežu - 1:0 za Barselonu!

Gol možete da vidite OVDE.

Do kraja prvog poluvremena, beležimo još jednu pogođenu stativu, ovoga puta je Suarez bio u sjajnoj prilici, ali nije imao sreće da uveća vođstvo svog tima.

Početak drugog poluvremena ponovo u znaku Lea Mesija, sada je sjajno uposlio Albu na levoj strani, ali je udarac beka Barselone zaustavio sjajni Džo Hart.

Spain Soccer Champions League

Posle perioda zatišja, ''sevnula je levica'' Aleksandra Kolarova u 57. minutu, ali je golman Barse Ter Štegen bio siguran.

A onda, 64. minut, spektakularna dešavanja na terenu i samo je gol nedostajao onome što smo videli na terenu. Najpre prava drama u kaznenom prostoru barse, prava opsada Ter Štegenovog gola, i Kolarov je ponovo oprobao svoj šut, onda i Milner, ali se Barsa odbranila i munjevito uzvratila kontranapadom, koji Leo Mesi nije uspeo da završi pogotkom...

U 67. minutu priliku za Siti je imao Jaja Ture, snažno je šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio samo spoljnji deo mreže.

Kako se meč bližio kraju, Mančester Siti je bio sve opasniji, i kao rezultat toga, u 78. minutu gosti su iznudili jedanaesterac posle prekršaja nad Aguerom!

Argentinac je šutirao sa bele tačke, ali Ter Štegen brani njegov šut!

Odmah zatim kontra Barselone preko Nejmara, koga je na kraju zaustavio golman Hart, bacivši mu se pod noge!

Sjajan meč u drugom poluvremenu!

Sam finiš meča doneo je nove velike prilike za Barselonu, jedan poništen gol Suareza zbog ofsajda, pa njegovu pogođenu prečku, a onda i kanonadu udaraca Nejmara i Mesija, ali lopta nikako nije htela u Hartovu mrežu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vamos Real
Wednesday, 18.03.2015
23:38

Samo cu reci Dzo Hart...ja ne verujem sta je sve branio...

avatar
PakyCFC
Wednesday, 18.03.2015
23:44

Svaka mu čast, ali dosta udarca je bilo pravo u njega.

avatar
Vamos Real
Thursday, 19.03.2015
00:26

Onaj Mesijev je cist skinuo...

avatar
Mladen Savic
Thursday, 19.03.2015
00:01

Ne bih da umanjujem njegov znacaj u spasavanju Sitija od jedno 6 golova u mrezi ali vise su Neymar i Suarez prezalosno reagovali kod svih onih zicera nego sto je on nesto spektakularno radio, ali opet svaka mu cast.