Siti - Trenutak istine!

Autor: Boris Jovanović
utorak 24.02.2015.
13:50
Izvor: Sportske.net

Da li je došao čas da se silna ulaganja isplate u Evropi? Poslednjih par godina se jasno videlo da je Liga šampiona nepoznata teritorija. Prilika da se godinu dana posle izmere sa Barselonom. Da li su Katalonci preveliki zalogaj?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Pre tri godine Siti je debitovao u ovom takmičenju, nijednog trenutka se nije činilo, bez obzira na sastav tima da tu pripadaju.

Što reče svojevremeno Pol Skols, nema te evropske atmosfere ni kada su velike utakmice u pitanju na "Etihadu", da ne pričamo o grupnoj fazi. Sada, tri i po godine posle ponovo su na iskušenju, još jednom je Barselona merilo.

Doduše, kako su igrali u većem delu jeseni u eliti, verovatno je da su srećni što su uopšte u top 16 fazi, ali ih ne treba otpisivati. U pitanju je iskusan tim, osvojili su titulu u najjačoj ligi na svetu, Pelegrini je sa znatno slabijim timom stigao daleko, ko zna, sve je moguće.

Prošle godine je Barsa slavila ukupnim rezultatom 4:1, sada je Siti godinu iskusniji, u pravom trenutku su ušli u formu, pa iako su Katalonci favoriti, niko za šampiona Premijer lige ne može da kaže da je autsajder.

Za Pelegrinija ključ je u tome da se oduzme posed, da se agresivnošću iskoristi fizička prednost koju imaju u odnosu na Katalonce. Tvrdnje da će napasti Barselonu, uvek treba uzeti sa rezervom, Siti će probati da osvoji bilo kakvu prednost pred revanš, bez toga, mnogi su uvereni da će se ponoviti slična priča kao prošle sezone.

Nema Jaje Turea, to je svakako hendikep, ali sa druge strane Fernandinjo i Fernando deluju kao idealna zaštita u situaciji kada će se glavna bitka rešavati na sredini.

Barselona je stigla uzdrmana porazom od Malage, ali Luis Enrike veruje da je to samo slab dan, na kraju krajeva, pre toga su naređali 11 pobeda. Katalonska štampa smatra da je Blaugrana mnogo bolji tim od rivala, tačnije da postoji razlika u klasi.

Najveći potencijal da naškodi Barsi ima Kun Aguero, ali je procena čak i nekih stručnjaka da je Sitijeva odbrana nedovoljno dobra da zastavi trio Mesi-Nejmar-Suarez.

"El Pistolero" se vraća na ostrvo, u Barsi veruju da će to u njemu probuditi golgeterski nerv koji mu nekako nedostaje u prvoj sezoni u Kataloniji.

Luis Enrike će probati sa Maskeranom kao partnerom Pikeu, kako bi se brži igrač zalepio uz Kuna, ostalo je očekivano Rakitić će igrati sa Busketsom i Inijestom.

Na drugoj strani Kliši dobija prednost u odnosu na Kolarova, Mangala i Kompani su u sredini, Nasri i Silva biće zaduženi za kreaciju, počinju Džeko i Aguero.

Pelegrini će početi sa klasičnim konceptom 4-4-2, to je formacija kojoj najviše veruje, a sam tim pokazuje da neće razmišljati samo o tome kako da isključi Barsin napadački potencijal.

Sve to ukazuje da nas čeka izuzetno dobar meč, ovo je i derbi osmine finala, počinje u 20:45, budite tu da podelimo utiske.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 24.02.2015
14:57

ova prosla utakmica sitija i barse jel to bilo ono kad je demikelis napravio faul nad mesijem van kaznenog ali je sudija produzio taj kazneni jer ipak igra se protiv barse

avatar
la_decima10
Tuesday, 24.02.2015
16:12

e da da...u pravu si....tako velikoj barceloni da sudac pomera granice 16-erca za penal....uf uf uf.....

avatar
Slim Shady
Tuesday, 24.02.2015
16:36

Vidi ovog iritanta, i ti si jedan od onih što ne navija ni za koga sem protiv Barse? :D