Siti protiv Junajteda - 20:0!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.11.2016.
10:31
Izvor: Sportske.net

Dok "Đavoli" i dalje sanjaju generaciju 92. u komšiluku slave. Da li će se dolaskom Gvardiole promeniti filozofija kluba.

Povezane vesti

Mančester Siti ulaže u mlađe kategorije, tokom godina su uslove doveli gotovo do savršenstva, a ogromnim novcem su privukli i najbolje trenere za klince, neki su se posle neverovatnih ponuda preselili baš iz Junajteda u Siti.

Rezultati se vide, recimo prošlog vikenda i početkom nedelje, tri selekcije gradskih rivala su odmerile snage.

Bilo je poražavajuće za "crvene", prvo je njihova selekcija do 13 godina dobila vršnjake 5:0, da bi dan kasnije, godinu dana stariji klinci slavili protiv Junajteda sa 6:0.

I onda u utorak, igrale su selekcije do 15 godina, bilo je 9:0 za ekipu "Građana" koja je do poluvremena postigla čak šest golova.

Svakako da je to veliki udarac za akademiju Junajteda, ali sa druge strane, do ove sezone, u Sitiju nisu mnogo pažnje obraćali na svoje talentovane igrače. U Junajtedu su uspeli da promovišu nekolicinu, Rašford je najsvetliji primer, šansu im je pružio Van Gal i to zbog povreda ključnih igrača.

Gvardiola je sada okrenuo stvari, za prvi tim su već debitovali Mafeo i Aleiks Garsija, a Katalonac insistira da će mladi fudbaleri dobiti šansu da ravnopravno konkurišu za tim i da nema problem da odstrani starijeg igrača, ma koliko bio plaćen.

Inače, kada pominjemo generaciju 92. koja je proslavila Junajted, jedan od njih, Niki Bat je sada vodeći čovek akademije. Biće mu potrebno vreme da prekine ovaj pad, mada je ohrabrenje tim do 18 godina koji je recimo dobio Njukaslovu akademiju sa 4:0. Ali i oni na tabeli gledaju u leđa vodećem Mančester Sitiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 17.11.2016
16:33

najplastičniji klub svih vremena je žestoko natrpan! hahhaha

avatar
Pep Guardiola
Thursday, 17.11.2016
14:48

Imamo najbolju akademiju na svijetu,naravno posle Junajtedove...

avatar
Mr Tixma
Thursday, 17.11.2016
16:22

Vi imate? Super. Jesi bio fan kad su Sitijeve vedete bile Darijus Vasel, Pol Dikov, Antoan Sibijerski? U slucaju da nisi, kakvo je to navijanje, odnosno ljubav prema klubu uslovljena njegovim novcem i rezultatima. A mozda si neko dete, onda mi je zao.

avatar
Zikone pfc
Thursday, 17.11.2016
19:30

Svako ima pravo da navija za koga hoce. Sta si nervozan. NI ti ne navijas za Everton ili Sanderlend nego navijas za klub koji je u svoje vreme bio dominantan u engleskoj.

avatar
Pep Guardiola
Thursday, 17.11.2016
18:03

Paul Dikov je igrao 30 godine prije nego sto si ti rodjen.Inace navijam za Manchester od 2008 kada je dosao legenda Zabaleta iz Espanjola.Godina prije investicije gospodina Mansura.Njegov covjek iz UAE koji radi sa Feranom i Cikijem je najbolji sportski direktor na svijetu jer je sa ovom dvojicom doveo sve ove nevjerovatne igrace koje danas imamo!

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 17.11.2016
13:54

Akademija treba da izbacuju kvalitetne klince a ne da vija rezultat. Samo kad se setim kadeta KK Mitrovcani koji su bili treci u Srbiji i treci u Jugoslaviji ili kako se vec zvala SCG. Ni jedan nije zavrsio u nasoj drugoj ligi kamo li vise tako da... rezultati u tom uzrastu su manje bitni, tek toliko da se ako moze udje i opstane u prvoj ligi svog uzrasta zbog jacih utakmica

avatar
MANUTD
Thursday, 17.11.2016
13:08

Mene interesuje gde su nestali oni sto su pricali kako Murinjo nece dati sansu mladim igracima? Koliko vidim Rasford i Lingard igraju standardno, koje sada imate opravdanje?

avatar
Don Ranieri
Thursday, 17.11.2016
15:09

lingardu 23 godine, a Rasford igra samo zbog pritiska na Mou, koji jos pored njih dvojice igraju ?

avatar
MANUTD
Thursday, 17.11.2016
18:39

@brusli, gde sam napisao deca Junajteda? Napisao sam mladi igraci.

avatar
brusli
Thursday, 17.11.2016
17:16

manutd jaro moj otkad je so dijete utd?

avatar
MANUTD
Thursday, 17.11.2016
16:04

Odakle ti to da Rasford igra samo zbog pritiska na Murinja? Kakvo je to sada opravdanje? Da ne igra, vikali bi kako Murinjo unistava mlade igrace, a sada kada igra ni to ne valja jer ga UBACUJE POD PRITISKOM. Ma hajde. Kako Fosu-Mensah igra i dobija priliku sa svojih 18 kod Murinja? Je l' i to zbog pritiska? So ima 11 nastupa. Mora da je i on zbog pritiska?

avatar
Jack Rackham
Thursday, 17.11.2016
12:22

I Gigs je bio u njihovoh skoli prvo, pa presao u Junajtedovu tako ce i ostali klinci do 15 godina koji budu dobri..

avatar
AfricaLoF
Thursday, 17.11.2016
17:25

Ne verujem da ce tako biti, posto se odnos snaga u Premier ligi odavno vec promenio. Siti vise nije klub koji se bori za sredinu tabele i opstanak. Dok njihova akademija napreduje nezaustavnim koracima. To je normalno. Ogroman kapital je doprineo tome. Uslovi su daleko bolji.

avatar
KibaSrb
Thursday, 17.11.2016
12:01

U Unitedu uglavnom igraju mladji klinici od tih godista,a to u tim trenucima,jeste velika razlika. No u City-u se retko koj mladi zadrzao,dok ne naprave par vrhunksa igraca ova poredjenja ne drze vodu

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 17.11.2016
13:59

Apsolutno.Kad bi akademija svake druge godine izbacila vrhunskog igraca gde bi ga trener prve ekipe forsirao a ne slao u bezgranicne pozajmnice ili ga drzao da glumi cunj na treningu gde bi klubovima bho kraj

avatar
Don Andres
Thursday, 17.11.2016
11:53

mozete da ga ne volite koliko zelite ali mu se mora priznati da radi nevjerovatne stvari kad su mladi igraci u pitanju. i u barsi ih je maksimalno forsirao, bilo je cak i meceva kada je barsa igrala samo sa igracima koji su ponikli u la masiji. ja se sjecam onog protiv levantea 2012. kad je jedino alves od igraca koji nisu iz la masije poceo ali je posle 10-15 minuta napustio ugru zbog povrede i montoj ga zamjenio. 0:4 smo dobili taj mec cini mi se. jedan od najsvjetlijih trenutaka gvardiole u barsi. to je nesto sto ostaje zapisano velikim slovima u istoriji ove igre.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 17.11.2016
13:11

Zadnji neki dobro igraci iz Barsine skole su Mesi i Inijesta. Takodje,jel mislis da je Gvardiola koji je dosao pre pola godine zasluzan za sve ove rezultate klinaca?? Takodje,on ukoliko ne osvoji PL,a LS nema sanse da osvoji ce biti smatran promasajem,kao sto ga i u Bajernu gledaju,jer njihovu ligu bi i prosjka osvojio sa Bajernom. Jedine uspehe kao trener ima u Barsi koja je u tom periodu imala mozda i najbolje igrace u najboljim godinama

avatar
Barcelonista
Friday, 18.11.2016
01:31

Nemas sto objasnjavat Shevcenku za Barsinu skolu, mada ni za bilo sto drugo. Da zna nesto ne bi prelazio iz Milana u Chelsi, takvima jednostavno nema pomoci :-)

avatar
Don Andres
Thursday, 17.11.2016
15:45

gvardiola je mnogo paznje posvetio mladjim selekcijama, uveo mnoga pravila koja ranije nisu postojala a rezultati samo po sebi dolaze. naravno da i te kako ima njegove zasluge u svemu tome. sto se gvardiole u bajernu tice.. slozicemo se da je anceloti fenomenalan trener, neki ce reci i bolji od gvardiole, on trenutno dijeli 1. sa lajpcigom a ima samo 4 odnosno 6 bodova prednosti ispred hofenhajma, kelna, dortmunda,herte i ajntrahta. gvardiola je oko nove godine uvijek imao dvocifrenu prednost.. nisu messi i iniesta dobri igraci, oni su vanserijski igraci, igraci koji se radjaju jednom u 50 godina, tako da ne treba njih uzimati kao mjerilo kvaliteta rafinje koji je jako dobar igrac, roberta koji je takodje izuzetan i slicnih. dakle gvardiola je svojevremano sastavio tim od igraca iz svog pogona. sama cinjenica da je imaon 11 igraca iz svog pogona je za svaku pohvalu i to dosta govori o njemu kao treneru.