Siti kiksnuo, Zahi već prija kućna atmosfera

Autor: Đorđe Đokić
subota 30.08.2014.
17:58
Izvor: Sportske.net

Siti je kiksnuo kad su se navijači najmanje nadali. Stouk je odneo bodove sa Itihada, a Siti je delovao neočakivano bezopasno u samoj završnici. Sautempton odličan u Londonu. QPR stigao do prve pobede. Zaha doneo bod Kristal Palasu.

Beta/AP Photo/Lynne Cameron, PA Wire
Beta/AP Photo/Lynne Cameron, PA Wire

Povezane vesti

Mančester Siti - Stouk 0:1

Mančester Siti je bio već viđen kao pobednik duela sa Stoukom na Itihadu, ali su "kladioničari" sa Britanije imali druge ideje.

Kolarov je počeo meč za šampiona, Nastasić nije bio ni na klupi. Na drugoj strani, Krkić je počeo sa klupe, ali je problem Sitiju pravio Mame Diuf, nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda.

Prvo poluvreme bilo je razočaravajuće za navijače Mančester Sitija. Stouk je ugrožavao gol Harta, imao par ozbiljnih prilika, dok je Siti prvu pravu priliku propustio u samom finišu kad je Jaja Ture pogodio okvir gola. Šok je ipak stigao u drugom delu igre kad je upravo Mame Diuf doveo Stouk u prednost šutem sa ivice šesnaesterca. Probao je Pelegrini izmenama, Džeko je zamenio slabog Jovetića, Navas je zamenio Nasrija, ali ne može se reći da je Siti pravio šanse pred golom Stouka.

Čini se da je Siti oštećen u samom finišu. Prekršaj nad Tureom je postojao, ali sudija nije mislio tako pa je i ta prilika propala.

Vest Hem - Sautempton 1:3

Tadićev Sautempton je gostovao Vest Hemu koji je bolje otvorio meč. Preko Nobla su stigli do prednosti, ali su Sveci uspeli uz sjajnu rolu Tadića da preokrenu. Prvo je Tadić centrirao Šnajderlinu za šut koji je završio u korneru, a zatim je izveo korner posle koga je Šnajderlin postigao izjednačujući gol. Šnajderlin je bio strelac i drugog gola za Svece, ovog puta na asistenciju Vard-Prousa. Meč je rešio Graciano Pele sjajnim šutem sa ivice šesnaesterca za konačnih 3:1.

Svonsi - Vest Bromvič 3:0


Svonsi ne staju. Pregazili su prosto Vest Bromvič golovima Dajera (dva) i Rautledža. Igrač utakmice je ponovo Sigurdson kome je očigledno prijao povratak u Vels. Sa dve asistencije Dajeru je praktično rešio meč, ali je i prosto dominirao na terenu.

QPR - Sanderlend 1:0

QPR je stigao do prvih bodova golom Ostina na asistenciju Liroja Fera.

Njukasl - Kristal Palas 3:3

Kristal Palas je iznenadio na gostovanju Njukaslu. Dva puta su vodili, Svrake su uspevale da izjednače. Gejlu je trebalo 30 sekundi da dovede Palas u prednosti. Janmat je uspeo da izjednači do poluvremena, ali je Palas i u drugom poluvremenu prvi stigao do gola i to opet na samom početku. Pinčeon je bio strelac. Svrake se međutim nisu predavale i uspele su da preokrenu rezultat preko Aronsa i u samom finišu utakmice Vilijamsona.

Da Kristal Palas ipak odnese kući zasluženi bod pobrinuo se Zaha. Pozajmici iz Junajteda očigledno prija kućna atmosfera u Kristal Palasu pa je golom u poslednjim trenucima meča odneo slađi deo plena u London.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke