Šimunić se teši: ''Na najlepši način sam završio karijeru''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.11.2015.
20:07
Izvor: Sportske.net

Ni dve godine posle skandala koji je izazvao posle baraža za Mondijal u Brazilu, između Hrvatske i Islanda, Josip Šimunić i ne pokušava da shvati šta je zapravo uradio.

pixsell
pixsell

Povezane vesti

Kao što je poznato, zbog ustaškog slogana ''Za dom...'', koji je skandirao na terenu zagrebačkog Maksimira, Josip Šimunić je zatim oštro kažnjen od strane disciplinskih organa FIFA i to je praktično bio kraj njegove reprezentativne karijere.

Propustio je i Svetsko prvenstvo u Brazilu, ali danas tvrdi da mu nije žao zbog toga i da je ''na najlepši način'' okončao karijeru, iako je posle tog događaja dugo pokušavao da žalbama i uz pomoć vrhunskih advokata obori ovu odluku. Naravno, neuspešno.

''Nikad to ne bih povukao, ponosan sam na to. To je ono ko sam i šta sam. Mnogi su mi rekli da im je žao što nisam išao u Brazil. Dogodile su se loše stvari, političari i mediji što su učinili, ali iskreno, to je verovatno jedan od najlepših načina da završim karijeru, i jako sam srećan zbog toga'', izjavio je Šimunić za portal ''CroatianSports.com''.

Na tu temu je snimljen i dokumentarni film o Josipu Šimuniću, pod nazivom ''Moja voljena Hrvatska'', koji sadašnji pomoćnik selektora reprezentacije Hrvatske ovih dana promoviše među Hrvatima u Americi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Monday, 30.11.2015
22:32

Medicinski fenomen ,37 godina bez mozga.Da tragedija bude veća njegovi koreni su jevrejski,ali zna se ona o većem katoliku od pape i krvavim laktovima i ramenima....