Simeone: "Igram kako ja hoću!"

Autor: Janko Glavonjić
subota 27.09.2014.
16:26
Izvor: Sportske.net

Atletiko se često napada zbog stila igre. mnogi tvrde da Simeone igra "antifudbal", ali Argentinca te kritike uopšte ne dotiču!

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Atletiko Madrid možda ne igra mnogo lepo za oko, ali takva igra donosi rezultate i to je ono što je najvažnije. Simeonea ne dotiče ni malo optužbe da igra prljavi antifudbal, kao što kažu mnogi, već smatra da ekipa svojom požrtvovanošću i taktičkom pripremljenošću nadomešćuje neke nedostatke koje ima.

"Doneli smo neki svoj pečat u Španiju, igramo mnogo drugačije nego recimo Barselona. Dokazujemo svaki dan da je moguće da bez ogromnih ulaganja i bez velikih svetskih zvezda parirate timovima kao što su Real i Barselona, koji spadaju u najskuplje u Evropi.

Apsolutno me ne zanima šta neki misle, niti varamo, niti igramo prljavo, već igramo onako kako najbolje znamo i umemo da ostvarimo rezultate
", rekao je Simeone.

Argentinac je istakao da je studiozan i da temeljno analizira svaku sitnicu, ali istovremeno dopušta da ga vodi intuicija.

"Intuicija me nikada nije izneverila. Nekada mislite da ste pokrili sve taktičke varijante, ali se utakmica može razviti na način koji ne možete da predvidite. Tada ne razmišljam puno, već se vodim intuicijom, koja me nikad nije prevarila. Jer ako bih razmišljao i koristio vreme kao što radim pre utakmice, trenutak kada treba da se načini promena bi prošao i sve bi propalo", smatra Simeone.

Na kraju, trener Atletika ističe da je najvažniji recept za uspeh zajedništvo i požrtvovanje.

"Napravili smo sjajnu priču, ovde svi dišu jedni za druge. Žrtvujemo se za tim i drugog pojedinca, i to je najvažniji recept za uspeh", istakao je Simeone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke