Simeone: ''Bili smo blizu svog maksimuma''

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.04.2016.
12:36
Izvor: Beta

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da su njegovi fudbaleri odigrali blizu svog maksimuma u pobedi nad Bajernom od 1:0 u polufinalu Lige šampiona.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

"Odigrali smo blizu svog maksimuma, kao i u utakmici protiv Barselone (u četvrtfinalu). Nametnuli smo svoj stil igre i u prvom poluvremenu odigrali blizu onoga što smo želeli od utakmice, dok je drugo poluvreme bilo blizu onoga što je Bajern želeo da odigra", rekao je Simeone posle meča.

Pobednički gol postigao je Saul Njiges, mladi reprezentativac Španije.

"Saulu je u sjajnoj formi i prolazi kroz lepe trenutke. Prosto vas ispuni radošću kada vidite šta mu se sve dešava. On je sve to zaslužio zbog svog rada, zbog istrajnosti koju je pokazao i motivacije koju ima. Ali, to nije sve, jer može da unapredi mnogo toga", rekao je Simeone.

On je ocenio da dvomeč još nije odlučen.

"Sve je još otvoreno. Bajern će kod kuće imati domaći teren i svoje navijače, ali mislim da imamo šansu da postignemo gol u gostima. Mislim da će utakmica biti tvrda kao i ova", rekao je Simeone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Larion@
Thursday, 28.04.2016
13:16

Iako igra Atletika deluje ista svih ovih godina otkako ih je Simeone preuzeo evidentno je da su napredovali. Znali su pre godinu, dve da provedu i 90 minuta na svojoj polovini protiv jacih protivnika jedino braneci se i igrajuci na kontrima, i bili uspesni u tome. Ono sto sam bar ja mogao primetiti u recimo ovoj sezoni u najbitnijim utakmicama puno su agresivniji na sredini terena a i linija njihovog presinga premestena je do samog protivnickog gola dok ne postignu gol, da bi se ponovo povukli do sredini terena gde agresijom prakticno primoravaju protivnike na pogreske.Deluju kao da se konstantno brane prepustajuci loptu protivniku ali su zapeti ko puska i uvek spremni da brzom transformacijom predju u ubitacnu kontru. U defanzivnom delu je Simeone uveliko nadmasio jednog Murinja, ali i u taktickom smislu i igranje na rezultat obzirom na paletu igraca sa kojima raspolaze.

avatar
Penaldo Simuladore
Thursday, 28.04.2016
15:17

Meni igra baš i ne deluje isto, jer se spisak 'prljavih stvari' znatno produžio u odnosu na onaj od pre 2 godine. Verovatan razlog je taj što je sa Ardom Turanom, Diegom Costom pa i Viljom napad Atletika bio znatno ubedljiviji od ovog sada, a odbrana ništa lošija, naprotiv. Kako bi se rezultati zadržali na istom nivou, očigledno je 'moralo' biti ubačeno još dosta 'nefudbalskih' i 'nesportskih' elemenata...