Šime Vrsaljko - Kada veruješ i radiš, onda se tako i vrati

Autor: Beta Beta
utorak 14.03.2017.
16:25
Izvor: Beta

Hrvatski fudbaler Šime Vrsaljko rekao je danas da mu je bilo teško nakon dolaska u Atletiko Madrid jer nije igrao, da ga je trener Dijego Simeone učinio mentalno snažnijim, kao i da će dati sve od sebe kako bi crveno-beli osvojili Ligu šampiona.

EPA/VICTOR LERENA
EPA/VICTOR LERENA

Povezane vesti

"Na početku je bilo teško. Novi prijatelji, nova ekipa, stigao sam u veliki klub i sve mi je bilo novo, uključujući i jezik. Početak je bio težak i zbog toga jer nisam igrao puno, ali uvek sam verovao u sebe i sada se osećam dobro", rekao je Vrsaljko za španski AS, a prenosi Hina.

"Nikada nisam pomislio da sam doneo pogrešnu odluku. Od dolaska ovde verovao sam u sebe i znao da će mi trener pre ili kasnije dati priliku i da ću se potvrditi u Atletiku", dodao je on.

Vrsaljko je prošlog leta stigao u Madrid iz italijanskog Sasuola, ali u prvih nekoliko meseci Simeone mu je dao priliku na samo nekoliko utakmica.

"Govorio mi je da dobro treniram i da nastavim tako, ali ja se nisam zadovoljio time", rekao je on.

Situacija se, međutim, promenila od sredine decembra pa u drugom delu sezone igra u kontinuitetu i dalje se takmiči za mesto sa 32-godišnjim Huanfranom. Vrsaljko je dosad igrao u 23 utakmice za Atletiko.

"Simeone mi je pokazao kako da budem mentalno snažan, kako da dajem više od 100 odsto na treninzima i unesem emocije na teren. Pokazao mi je da je važno da idem napred", rekao je Vrsaljko.

Vrsaljko pre dvanaest dana na gostovanju Deportivu nije oklevao nego je potrčao prema onesvešćenom napadaču Fernandu Toresu koji je sekundu ranije udario glavom o tlo. Zajedno s kapitenom Gabijem Fernandesom izvadio mu je jezik kako bi vazduh mogao nesmetano da ulazi u pluća.

Tores Torres

Snimak je osvanuo u španskim medijima, a publika je izrazila oduševljenje brzom reakcijom kojom je pomogao Toresu.

"To je bio prvi put da radim tako nešto, ali kada sam vidio kako pada, njegovo lice, pomislio sam 'moram nešto da uradim'. Cela ekipa je zaslužna za pružanje pomoći. Lekari su uradili veliki posao, ja sam samo učinio malu stvar za svog saigrača. Ne osećam se herojem. Fernando je dobro i to je najvažnije", rekao je.

Atletiko sutra dočekuje Bajer Leverkuzen u revanš meču osmine finala Lige šampiona. U Nemačkoj je slavio španski klub sa 4:2, pa ga svi već vide u četvrtfinalu a navijači se nadaju osvajanju trofeja.

"Znam, i to je normalno. Ovo je veliki klub, uvek se očekuju velike stvari u Ligi šampiona i u prvenstvu. Samo mogu da kažem da ćemo ostaviti srce na terenu", rekao je Vrsaljko.

Atletiko je ispao iz kupa, a u prvenstvu se nalazi na četvrtom mestu sa 52 boda, odnosno ima pet manje od trećeplasirane Sevilje. Vodeći Real Madrid ima 62 boda i utakmicu manje.

"Sposobni smo da završimo sezonu na trećem mestu, sve zavisi od nas", rekao je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Tuesday, 14.03.2017
20:08

Osnovna razlika između srpskih i hrvatskih igrača je što njihovi posle 25 godine igraju sve bolje, a naši uz čast izuzecima nestaju. Da ima pameti u ovoj zemlji davno bi se formirala komisija i napravile studije o tome...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 14.03.2017
17:54

Atletiko veliki klub?kako to nesto odjednom svi postaju veliki klubovi i odjednom se od njih ocekuje mnogo a do pre pet godina nigde ih nije bilo...i jos nemaju nikakvu istoriju

avatar
Стефан Б.
Tuesday, 14.03.2017
18:51

Ne znam cemu ovakvi minusi, istinu si rekao.

avatar
CholoSimeone
Tuesday, 14.03.2017
20:07

lako je tebi kad si cuo samo za barsu i real