Silni Siti i Junajted, Liverpul do bodova uz mnogo muke

Autor: Janko Glavonjić
petak 26.12.2014.
18:02
Izvor: Sportske.net

Mančester Junajted je atraktivnom igrom zabeležio sigurnu pobedu protiv Njukasla, i tako ispratio Čelsi i Mančester Siti koji su takođe zabeležili pobede. Liverpul je imao mnogo više protiv Barnlija, ali je ipak uspeo da dođe do tri boda.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Njukasl je bio ravnopravan rival do prvog gola Junajteda, čak imao i bolje prilike. U 12. minutu je jedna kontra koja nije preterano obećavala završila tako što je Perez bio potpuno sam na 10-ak metara od gola, ali je iz voleja promašio loptu.

U 16. minutu Van Persi je bio za malo neprecizan, a u 19. minutu Janmat je imao fantastičnu priliku. Holanđanin je raspalio po lopti sa nekih 25 metara, ali je De Hea po ko zna koji put ove sezone napravio neverovatnu paradu i tako sprečio fudbalera Njukasla da postigne prelep gol.

To je uglavnom bilo sve od Njukasla, u nastavku meča su izgledali jako neorganizovano i puštali veliki prostor domaćim igračima.

U 23. minutu postignut je prvi gol iz prelepe akcije koju je započeo Runi, nastavio Mata sjajnim centaršutem ka Falkau, a Kolumbijac je klizećim startom dodao loptu Runiju koji je rutinski završio akciju koju je započeo.

U 36. minutu bilo je već 2:0 i tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Mančesteru. Koločini je napravio nešto što se jako retko viđa. Lepo je intervenisao i izneo loptu, odigrao dupli pas, ali je onda nastavio da trči uz levu aut liniju. Kada nije dobio loptu, samo je ostao da stoji, niko nije pokrio njegovo mesto i Runi je iz drugog plana iskoristio još jedan sjajan Matin pas i postigao drugi gol.

U 53. minutu Njukasl je doživeo nokaut, ako je do tada bio u nokdaunu. Runi je dodao i asistenciju na svoj konto i tako zaokružio sjajnu partiju, a gol je postigao Van Persi, lepim udarcem glavom.

Do kraja meča smo uglavnom gledali rutinsko dodavanje igrača Mančester Junajteda bez pritiska Njukasla, koji je zaista odigrao jednu od najmalokrvnijih partija koje smo imali prilike da gledamo na ovaj dan.

I takvi su ipak stigli do počasnog gola u 87. minutu, pošto je Sise postigao gol iz penala. Penal je skrivio Džons potpuno nepotrebnim startom nad Kolbekom.

Mančester Siti je na gostovanju Vest Bromviču takođe rutinski slavio. Već u osmom minutu Siti je poveo i tako na sjajan način započeo meč. Posle sjajnog duplog pasa Turea i Navasa, centaršut je izblokiran. Ipak, Foster je ispustio loptu, a na pravom mestu je bio Fernando i kaznio golmana domaćih.

U 12. minutu Leskot je napravio penal nad svojim bivšim timskim drugom. Bivši engleski reprezentativac je oborio Silvu, sudija nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku. Ture je bio siguran egzekutor i već tada se možda znalo da će šampion osvojiti nova tri boda.

U 18. minutu Berahino je imao dobru priliku, ali je bio neprecizan, a David Silva je postigao i treći gol za Siti u 34. minutu, posle još jedne brze akcije Fernanda i Navasa.

U 36. minutu Gardner je imao priliku za domaće, ali je Hart sjajno intervenisao.

U drugom poluvremenu gotovo i da nije bilo prilika, obe ekipe su jedva čekale da se meč završi.

Ipak, u 87. minutu Ideje je postigao počasni gol, pošto je cela odbrana Sitija na čelu sa Hartom zaspala.

Liverpul se mnogo mučio na gostovanju Barnliju. Već u 15. minutu zadesio ih je peh, Bred Džons se povredio, pa je Simon Minjole morao na gol.

Belgijanac je u lošoj formi zbog čega je i bio na klupi i odmah po ulasku je pokazao nesigurnost, ali to nisu iskoristili domaći igrači.

U 29. minutu Lalana i Džerard su odigrali dobru akciju koju je bivši igrač Sautemptona završio šutem, koji je otišao pravo u golmana Hitona.

U 36. minutu domaći su imali priliku preko Arfilda, koji je šutirao tik pored stative posle loše intervencije Minjolea.

U drugom poluvremenu je Liverpul malo stabilizovao igru na sredini terena i izgledao bolje nego u prvom delu igre.

Kao posledica toga stigao je gol Rahima Sterlinga u 62. minutu, ali većina zasluga ide Kutinju koji je poslao zaista neverovatno dodavanje do svog timskog druga.

Još jedna greška Minjolea u 68. minutu omogućila je korner Barnliju, posle kojeg je Šakel za malo bio neprecizan.

U 74. minutu Džerard i Lambert odigrali su odličnu akciju i napadač Liverpula je zatresao mrežu ali je gol poništen zbog ofsajda.

Svonsi je savladao Aston Vilu na vodom natopljenom terenu u Velsu. Sigurdson je bio jedini strelac iz sjajno izvedenog slobodnog udarca. Kristal Palas je poražen od Sautemptona sa 1:3, Stouk je iznenadio Everton na Gudisonu i slavio sa 0:1 golom Krkića, Totenhem je slavio u Lesteru sa 1:2, dok je Hal preokrenuo rezultat protiv Sanderlenda i slavio sa 1:3, iako je Džonson već u prvom minutu postigao gol za domaće.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Friday, 26.12.2014
19:04

Silni Siti? Ako je ovo Siti kad je silan, prosetace se Celsi do titule. Od meca sa Bajernom, ukljucujuci i taj mec, sitiju nije poklonila pobedu samo Roma, to su zasluzili, ostali mecevi komedija. Da ne pricamo sto im je ponovo poklonjen penal.

avatar
Rolo_MC
Saturday, 27.12.2014
14:36

Al tebe pogadja siti aj lepo gledaj specijalnog i cuti nema nista od titule celsija ove sezone.

avatar
Кун
Saturday, 27.12.2014
15:25

Tebi covece smeta izgleda kako god Siti da dobije... Siti je juce igrao dovoljno za 3 boda, a ne znam sta ocekujes od tima cija su 3 napadaca povredjena, kao i Kompani. Neka se proseta Celsi do titule, ti pusti Siti, neka bude silan ovako uvek, samo neka pobedjuje, ja sam zadovoljan, i kako to da si samo ti video da je poklonjen penal, ocigledno ili strepis od Sitija ili ne znam sta sve...