Sigurdson želi pobedu protiv Mađarske na EP

Autor: Beta Beta
petak 17.06.2016.
00:26
Izvor: Beta

Fudbalski reprezentativac Islanda Gulfi Sigurdson rekao je danas da njegova ekipa želi da pobedi Madjarsku u predstojećoj utakmici kako bi se što pre plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Island je u utorak odigrao nerešeno 1:1 sa Portugalom u Grupi F. Prva na tabeli je Madjarska sa tri boda, po jedan imaju Island i Portugal, a Austrija je bez bodova.

"Sada su nam ostale još dve utakmice. Jedna pobeda bi najverovatnije bila dovoljna da prodjemo dalje, ali želimo što pre da završimo posao, da pobedimo u predstojećoj utakmici i obezbedimo prolaz", rekao je Sigurdson.

Island je ostrvska zemlja sa 330.000 stanovnika, a fudbalska reprezentacija do sada nikada nije učestvovala na nekom velikom takmičenju. Island se plasirao na Evropsko prvenstvo u Francuskoj kao drugi u grupi, a izmedju ostalog, u kvalifikacijama je dva puta pobedio Holandiju.

"Uvek je dobro kada osvojite bod. Sada možemo opuštenije da sačekamo utakmicu. Pobedom protiv Madjarske gotovo sigurno obezbedjujemo prolaz u osminu finala. Osvojiti bod protiv favorita u grupi će podići samopouzdanje ekipi", rekao je selektor Islanda Heimir Halgrimson.

Island će ponovo imati veliku podršku navijača na stadionu, pošto je oko 27.000 Islandjana kupilo karte za utakmice, što je oko osam odsto populacije. Halgrimson je rekao da je njihova glasna podrška na stadionu u Sent Etjenu pomogla igračima da prevazidju umor protiv Portugala od "jurenja" velike zvezde Kristijana Ronalda.

"Bilo je fantastično igrati jer smo se osećali kao kod kuće. Navijači su bili fantastični. Islandjani su neverovatni", naveo je Halgrimson.

U drugom kolu Grupe F Island će u subotu 18. juna od 18 časova u Marseju igrati protiv Madjarske. U drugoj utakmici u toj grupi Portugal će u Parizu od 21 čas igrati protiv Austrije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pexotron
Friday, 17.06.2016
05:50

Ni za koga nisam navijao, kao za njih. Zvezde naše bajne, gledate li? Stidite li se?

avatar
Vasilije69
Friday, 17.06.2016
03:27

Zelim i ja PS4 pa nema ;)

avatar
Berbatov9
Friday, 17.06.2016
00:48

Islandjani doktori najveci, tacno se vidi strast, zelja i timska igra. Gazite momci!