Severnokorejca čekali na TV, zazvonio mu telefon pa se rasplakao! Kako je bilo u Srbiji?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 26.09.2017.
13:42
Izvor: Sportske.net

Italijanska javnost bruji o čitavom slučaju, momku koji je neočekivano postao zvezda najteže. Kakva je situacija bila u Srbiji?

EPA/FABIO MURRU
EPA/FABIO MURRU

Povezane vesti

Čuli ste za Kvang Son Hana?

Oni koji prate italijanski fudbal zapazili su napadača iz Severne Koreje koji je dobio šansu u Kaljariju prošle sezone kada je opstanak obezbeđen. Skrenuo je pažnju na sebe, sa par rola, postao ne samo prvi fudbaler iz Severne Koreje koji je zaigrao na Apeninima, već se i upisao u strelce prošlog aprila protiv Torina.

Potpisao je ugovor do 2022. a pošto ima samo 19 godina, ove sezone je prosleđen na pozajmicu drugoligašu Peruđi.

Već u prvim mečevima u Seriji B je pokazao klasu, dao je het-trik Enteli, a onda još dva gola u prvih šest utakmica šampionata. Jasno, s obzirom na egzotiku i sve što se dešava sa Severnom Korejom, privukao je veliku pažnju.

Pozvan je da gostuje u "Sportskoj nedelji", čuvenoj emisiji RAI u nedelju uveče, ali se nije pojavio. Trebalo je da bude uz predsednika Peruđe, Santopadrea, no, kako pišu italijanski mediji, u nedelju popodne su ga zvali iz domovine. Jedan od ministara mu je zapretio da otkaže učešće ili će po kratkom postupku biti vraćen u domovinu. Priča se da se Han rasplakao od straha i ostao u hotelu u Milanu gde je doputovao kako bi učestvovao u emisiji.

Jasno, nije smeo da se pojavi, a Santopadre nije pomenuo poziv iz Azije, samo je rekao da njegov napadač ne može da priča u emisiji jer je još uvek neiskusan u javnim nastupima.

Sad da se vratimo na Srbiju gde je nekoliko fudbalera iz Severne Koreje igralo u našim ligama. Jedan iz nižerazrednog beogradskog kluba, odnosno drugoligaša se pozdravio sa Južnokorejcem koji je igrao za drugi klub, posle meča su usledile neprijatne scene sa čovekom iz pratnje fudbalera iz Severne Koreje, da ne ulazimo u detalje. Tek, zabranjem im je kontakt sa "braćom sa juga", ali i mnoge druge stvari.

Radnički iz Kragujevca je jedne sezone angažovao nekoliko fudbalera iz Severne Koreje, stekli su simpatije navijača, ali su posle jedne sezone otišli, i oni nisu bili sami u Šumadiji. Priča se da su plakali kao kiša na rastanku, verovatno im je Kragujevac prirastao za srce.

Ni oni nisu davali izjave za domaće medije, doduše to je bilo u vreme kada su Kragujevčani bili u nižim rangovima takmičenja. Sva trojica su posle ovog iskustva zaigrali za seniorsku reprezentaciju Severne Koreje.

U ovom trenutku svi igrači reprezentacije nastupaju u domaćoj ligi, mada nekolicina nekadašnjih igra u inostranstvu. Takođe, dvadesetak mlađih igrača je uz pratnju poslano u Italiju i Španiju, u pitanju su juniori, kako bi sticali iskustvo jer režim vidi sport kao jednu od šansi za promociju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 26.09.2017
13:45

Perudja bas voli Korej(an)ce, setite se '02 i Gaucija i Ana- An(a) Jung-hvana:-D

avatar
Dario Hubner
Tuesday, 26.09.2017
14:20

Bas,od njega nisu vise pregovarali sa igracima iz Juzne Koreje,i dalje pamte pljacku iz 2002.godine.

avatar
Golzalo Higuain
Tuesday, 26.09.2017
23:24

momak s ovog profila pise samo komentare kad su u pitanju teme od prije 15+ godina hahhaha

avatar
mosala1983
Tuesday, 26.09.2017
17:04

Пљачка је била али играч који је добар је скрајнут крајње некоректно. ЖабарсКа посла. Кад они пљачкају све лепо.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Tuesday, 26.09.2017
15:50

Sad samo sa Severnom rade, samo sa njima su dobri:-D