Serija A - ''Vatromet'' u Napulju, Mihi bod, golčina Radovanovića

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.11.2014.
16:57
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo i neizvesno bilo je u današnjim, popodnevnim mečevima 12. kola Serije A, a to se pogotovo odnosi na meč u Napulju, gde je Kaljari odlično odigrao. Bivši srpski reprezentativac Ivan Radovanović doneo bod Kjevu u Udinama, bivši selektor Mihajlovi

Beta/AP Photo/Gennaro Giorgio
Beta/AP Photo/Gennaro Giorgio

Povezane vesti

Dvanaesto kolo italijanske Serije A i dalje protiče u znaku gostujućih ekipa. Tako je bilo i u današnjim popodnevnim mečevima, u kojima takođe nismo videli ni jednu jedinu pobedu domaćina.

Podsetimo u prve tri utakmice ovog kola, juče i danas, sve pobede su pripale gostujućim timovima.

Činilo se, međutim, da Napoli neće imati tih problema u duelu sa Kaljarijem, jer je golovima Iguaina i Inlera već posle pola sata vodio sa 2:0. Ali, najpre je Ibarbo izjednačio u finišu prvog, da bi Farias početkom drugog izjednačio na 2:2 i ovaj meč pretvorio u pravu dramu.

Usledilo je novo vođstvo Napolitanaca preko de Guzmana u 62. minutu, ali je samo pet minuta kasnije izjednačio Farias, svojim drugim golom za konačnih 3:3!

Pobednika nije bilo ni u Ćezeni, gde je Siniša Mihajlović sa Sampdorijom uspeo da dođe do boda. Domaći tim je poveo u 60. minutu igre golom Lukinija, ali je bod Đenovljanima doneo Nika, autogolom u 77. minutu - 1:1.

Isti rezultat i u Udinama, gde je Toto Di Natale postigao 200. gol u Seriji A, ali mu je jubilej pokvario naš Ivan Radovanović, izjednačujućim golom sa preko dvadeset metara - 1:1.

Taj gol, kao i većinu iz ovog kola možete pogledati OVDE.

U preostale dve utakmice ovog popodneva, gosti su odneli ceo plen. Fiorentina je sa 2-1 slavila u Veroni, a Empoli je bio još ubedljiviji protiv domaće Parme - 0:2.

Kao što je poznato, večeras je na programu milanski derbi - Milan protiv Intera od 20:45h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke