Serija A – Roma teško sa ''osakaćenom'' Fiorentinom

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.08.2014.
22:41
Izvor: Sportske.net

Odigrane su prve dve utakmice Serije A, a dve prvoplasirane ekipe od prošle sezone su bile sigurne na startu, U derbiju kola Roma je savladala Fiorentinu sa 2:0.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Juventus je danas započeo svoju odbranu titule pobedom nad ekipom Kjeva u Veroni rezultatom 1:0, a Roma je savladala Fiorentinu sa 2:0 u prvim mečevima prvog kola Serije A.

Derbi meč su igrali Roma i Fiorentina na Olimpiku, a vicešampion je izašao nekako na kraj sa neugodnom ekipom iz Firence, koja će, kao i svake godine, pretendovati na plasman u Ligu šampiona. Fiorentina nije mogla na ovom meču da računa na povređene Rosija i Marka Marina, kao i na Kvadrada koji je suspendovan, tako da je bila i više nego ''osakaćena'' na ovom meču.

Bili su bolji Rimljani u ovom meču stvorili su više prilika, i na kraju su zasluženo slavili u ovom derbiju kola.

Nakon sjajnog prodora u 28. minutu Naingolan je proigrao Žervinja koji je šutirao ka golu, brazilski golman Neto je odbio loptu koja je pala pravo na nogu Naingolana, a ovaj ju je ''spakovao'' u mrežu za veliku radost domaćih navijača.

Gol pogledajte OVDE.

Žervinjo je bio čovek koji je stvarao najviše problema odbrani Fiorentine i u drugom poluvremenu, imao je par dobrih solo prodora, a često je Neto izlazio kao pobednik u duelima sa njim.

Italy Soccer Serie A

foto: Beta

''Zaledili'' su su navijači Rome sredinom drugog poluremena. Dosuđen je bio slobodan udarac, Iličić je namestio loptu i snažno tukao ka golu, ali je pogodio prečku.

Manolas je morao van terena u 67. minutu, a 10 minuta kasnije je još jedan novajlija napustio teren. U pitanju je bio sasvim solidni Iturbe, a njega je zamenio Adem Ljajić, koji je zaigrao protiv svog bivšeg kluba. Da napomenemo da su na drugoj strani igrali crnogorski internacionalac Stefan Savić, kao i srpski internacionalac i nekadašnji član Crvene Zvezde, Nenad Tomović.

Do kraja meča videli smo još jedan gol, ponovo u mreži Neta, strelac je bio Žervinjo, a Roma slavi osvojena tri boda i već se u ovom trenutku nalazi prvoj poziciji nakon dve odigrane utakmice Serije A.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke