Serija A - "Pipita" dobio konkurenciju, ko je od Srba u top 5, ko je najplaćeniji naš igrač u "kalću"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.09.2017.
09:49
Izvor: Sportske.net

Zvanični podaci pokazuju ko je precenjen, ko potcenjen, a čini se da naš najplaćeniji igrač vredi mnogo više. Imamo predstavnika u top 5.

Screenshot Gazzetta.it
Screenshot Gazzetta.it

Povezane vesti

Kao i svake godine, "Gazeta delo Sport" je otkrila plate igrača Serije A. Prema očekivanju i dalje šampion Juventus ima najveći platni fond koji raste iz godine u godinu, sa prihodima kluba.

Gonzalo Iguain je, zajedno sa Bonućijem, najplaćeniji igrač Serije A sa 7.5 miliona evra, u Juventus, ali i u Italiji sledi Dibala sa 7 miliona, a novajlija Daglas Košta ima 6, iako u prvih nekoliko mečeva nije bio ni blizu tima.

Slede Bufon i Pjanić sa po 4.5, Kedira zarađuje 4, Mandžukić 3.5, koliko i Markisio, Kjelini, Kuadrado, Matuidi i Šćešnji, novi rezervni golman. Barzalji kome je ovo poslednja sezona je na 3 miliona, koliko i Bernadeski i Benatija. Aleks Sandro zarađuje 2.8 ali, uskoro potpisuje novi ugovor na 5 miliona po godini. Lihtštajner koji će otići narednog leta ima 2.8, novajlija Hevedes 2.5. Betankur koji je mnoge iznenadio ima milion, treći golman Pinsoljo 200 000 evra po sezoni, a najslabije plaćen je omladinski reprezentativac Kaligara koji ima oko 4.500 evra mesečno.

Iguain


Milan ima manje plate od Juventusa i to ne malo, Juve je na 164 miliona, "Rosoneri" na 117.

Bonući je lider sa 7.5, Donarumi je Rajola izboksovao ugovor od 6 miliona, Bilja, Kalinić imaju po 3.5, ostala pojačanja manje, Borini i Čalhanoglu 2.5, Kesi 2.2, Rikardo Rodrigez 2.1.

Od starosedelaca bivši kapiten Montolivo je na 2.5 miliona, Romanjoli ima 2, koliko i Silva, Portugalac je plaćen 40 miliona.


Cutrone Kutrone

Nova zvezda kluba, mlađani Kutrone koji je sve oduševio zarađuje, verovali ili ne,
180 000 evra godišnje i najmanje je plaćeni igrač u klubu.

U Interu kapiten Ikardi ima 4.5 miliona, ali ta plata će narasti ove godine progresivno do 6 miliona, Mirada i Perišić imaju po 3, ali će Hrvat stići na 5 miliona novim ugovorom i posle Maurita biti najplaćeniji igrač u klubu. Žoao Mario koga je "Saning" platio 40 miliona evra ima 2.7 miliona, Brozović i Handanović po 2.5, Ranokija koji nije u prvom planu 2.4. Novajlija Borha Valero je na 2.2 miliona, koliko ima i Kandreva. Rezervni golman Padeli koji je stigao iz Torina kao slobodan igrač zarađuje 500 000 evra po sezoni, manje od Karamoha koji ima milion, potpisao je ugovor poslednjeg dana prelaznog roka. Berni ima 200 000, a mlađani Vanhojden pojačanje iz Sampa, oko 100 000 godišnje.

Brozovic Zoao Mario Perisic


Inter troši još manje od Milana, samo 82 miliona na plate...

Roma recimo plaća ukupno veća primanja igračima nego Inter, prednjači Džeko sa 4.5 miliona, Naingolan je plaćen 4.2, Strotman 3.2, prema podacima "Gazete", Kolarov prima samo 2 miliona evra po sezoni, koliko i novi igrači Gonalon i Defrel.


Kolarov

Kod Napolija koji troši koliko i Inter, Insinje ima 3.6 miliona, Mertens i Hamšik po 3.5, Kaljehon 3, Milik 2.5.

Naš Maksimović zarađuje oko 1.2 miliona evra, iako je plaćen Torinu blizu 30 miliona.

Koliko zarađuju ostali srpski fudbaleri?

U Laciju Milinković je četvrti po zaradi iza pojačanja Leive i Nanija i Imobilea, svi oni imaju preko 2 miliona. Sergej je na 1.5 miliona, ima ugovor još četiri sezone, Djordjević ima 1.2 miliona, ugovor mu ističe narednog leta, podsetimo, došao je kao slobodan igrač. Dušan Basta ima još dve godine obavezu prema Laciju, zarađuje oko
800 000 mesečno.

Torino Ljajic Beloti

Ljajić u Torinu ima 1.4 miliona i do eksplozije Belotija bio je najplaćeniji igrač "Bikova", Radovanović ima 330 000 evra po sezoni, sada mu se priključio Tomović koji zarađuje nešto više. Darko Lazović ima oko 400 000 po sezoni u Đenovi.

Kada su u pitanju treneri, tu je Alegri daleko od svih, po novom ugovoru zarađuje 7 miliona po sezoni, Spaleti u Interu ima 4, Montela 3 u Milanu, Di Frančesko u Romi i Mihajlović u Torinu su među top pet sa po 1.5 milion. Sari ima 1.4, slede Gasperini, Simone Inzago. Donadoni, Đampaolo, Pioli, svi imaju više od milion.  Najmanje plaćen je kouč povratnika u Seriju A Verone, Fabio Pekija koji ima 250 000 evra po sezoni, a verovali ili ne, radio je kao pomoćnik Benitezu u Napoliju, Realu i Njukaslu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 07.09.2017
16:36

smjesne plate, nadam se da će novi predsjednik skratiti ligu na 18 klubova. Sto se tice plata malen ce to biti pomak al ce liga biti mnogo kvalitetnija