Serija A - Lacio se kockao, ali pobedio!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.11.2014.
22:56
Izvor: Sportske.net

Deseto kolo Serije A kompletirano je večerašnjim mečevima u Ćezeni i Rimu. Verona odnela bod iz Ćezene, a Lacio se kockao, iako je protiv Kaljarija imao sigurnih 3-0 i igrača više u finišu meča.

Beta/AP Photo/Riccardo De Luca
Beta/AP Photo/Riccardo De Luca

Povezane vesti

Ekipa rimskog Lacija večeras je ostvarila očekivanu pobedu nad Kaljarijem, kojom su učvrstila u vrhu tabele, ali ju je opuštanje u drugom poluvremenu moglo skupo da košta.

''Nebesko plavi'' su pred svojim navijačima slavili sa 4-2, a na poluvremenu su imali i velikih 3-0.

lacio je sjajno ušao u ovaj meč. Posle sedam minuta igre, Mauri se najbolje snašao u gužvi pred golom gostiju i zatresao mrežu kaljarija, da bi zatim na scenu stupio tandem Lulić - Klose, a iskusni Nemac je u 25. i 26. minutu postigao dva gola za velikih 3-0!

Činilo se tada da u nastavku neće biti nikakvih problema za Lacio, ali posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu, Brafhejd je postigao autogol i Kaljariju se vratila nada u preokret.

Međutim, gosti u 72. minutu ostaju bez isključenog Ibarba, koji je udario Lulića u jednom duelu i za arbitra je to bio prekršaj za isključenje.

I pored brojčanog hendikepa, Žoao uspeva da Kaljariju omogući neizvesnu završnicu, smanjivši na 3-2 u 84. minutu, ali je sve dileme otklonio Ederson u nadoknadi vremena - 4:2.

Naš Filip Đorđević je u pobedničkoj ekipi dobio priliku tek sredinom drugog poluvremena, kada je zamenio dvostrukog strelca Klosea.

Ranije danas, Ćezena i Verona su odigrale nerešeno, 1-1.

Ćezena je povela u 22. minutu golom Greogara Defrela, koji je šutem sa ivice šesnaesterca, na asistenciju Uga Almeide, savladao golmana Verone Rafaela.

Ali, stečenu prednost iz prvog dela igre nije uspela da sačuva do kraja meča i tako prekine seriju od devet utakmica bez pobede.

Izjednačujući gol i konačan rezultat postavio je Huan Gomez u 77. minutu - 1:1.

Srpski internacionalac Boško Janković nije bio u sastavu Verone zbog povrede zadnje lože, koju je zadobio u prethodnom kolu na utakmici s Laciom.

Golove možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke