Serija A kao supermarket - Odlaze 10 najboljih?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 26.02.2016.
10:46
Izvor: Sportske.net

Italijani se plaše da će ovog leta uslediti novi egzodus, oni najbolji bi mogli da odu, ne u veće klubove, već za većim novcem!

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Sve teže italijanski klubovi uspevaju da zadrže najbolje igrače, na Apeninima gorko konstatuju da su u ovoj deceniji postali razvojna liga za PL, ali i najveće španske i nemačke klubove.

Posle prošlogodišnjih sjajnih rezultata u evro-kupovima, ove su daleko od nekih bitnih ostvarenja, sinoć su eliminisani Napoli i Fiorentina koje mnogo više zanima domaće prvenstvo, Roma je na ivici ispadanja, a ni Juventus nema baš velke šanse protiv Bajerna, posle prvog meča.

Realno je da nakon ovog kola u Evropi ostane jedino Lacio koji je eliminisao Galatasaraj.

Na leto, novi egzodus?

Prva meta biće Pogba koga žele najveći klubovi, Juventus očekuje da neko ponudi više od 100 miliona evra, ta ponuda će biti prihvaćena. Od iskusnijih igrača šampiona, meta velikih timova je Leonardo Bonući, pričalo se o Realu prošlog leta, ali je on produžio ugovor. Sada je interesantan Junajtedu i Čelsiju, slična ponuda bi mogla da ga odvede iz Torina.

Miralem Pjanić je, izvesno je, na korak od odlaska iz Rome, a najbolji igrač u Seriji A, Pipita Iguain gleda ka Premijer ligi, ne želi da pregovara o produženju ugovora što signalizira da želi da ode.

I oni najtalentovaniji poput Bernadeskija iz Fiorentine bi, ako stigne veća ponuda od 30 miliona evra mogli da napuste Italiju, dok će Inter verovatno morati zbog finansijskih problema da žrtvuje najbolje igrače. Maurito Ikardi je na meti Čelsija dok iskusni brazilski štoper Miranda predstavlja večnu želju Žozea Murinja.

Seriji A neće pomoći ni to što će dva italijanska trenera preuzeti moćne klubove, Anćeloti se dogovorio sa Bajernom, od zemljaka želi Lorenca Insinjea iz Napolija, dok je Konte na korak od Čelsija. On razmišlja ne samo o Bonućiju i Pogbi već će insistirati da "Plavci" vrate Kuadrada, zbog čijeg se transfera posvađao sa Marotom u vreme dok je bio u Juventusu. Sada je Kolumbijac na pozajmici baš u Juventusu, a italijanski selektor obožava ovog igrača.

I Lacio bi mogao da ostane bez Felipea Andersona sa kojim je navodno dogovoreno da ode u Junajted, ali i Lukasa Bilje, Argentinac je meta španskih klubova.

Dodajmo da Čelsi želi i Rađu Naingolana pa je jasno da bi veliki broj kvalitetnih igrača mogao da napusti ponovo Italiju. Jasno, šansu će dobiti mladi, što je dobro, ali i jeftiniji stranci, što nije dobro za "kalćo".

Ali zakon tržišta je jasan...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalist
Friday, 26.02.2016
15:21

..Ikardi odlazi evo treca sezona :) samo uporno,mozda nekad i nabodete!

avatar
MI9
Friday, 26.02.2016
16:06

On nece otici to samo tako pricaju

avatar
Alex DeLarge
Friday, 26.02.2016
17:11

Ne vidim razlog zasto bi ga neko platio taj novac koji vi mislite da vredi. Zato ostaje, sigurno ne zbog neke moci Intera. Trenutno ste u takvoj buli sa parama i rezultatima da ne bi mogli ni od Totenhema da se odbranite kad bi nekog zaista zeleo... Jedno su zele i iluzije, drugo realnost.

avatar
juvenelcuore
Friday, 26.02.2016
14:58

samo da se prisjetimo IGRAČINA koji su nastupali u toj Seri a A...nplatini, baggio, del piero, van basten, gullit,raikard,maldini kakpa do koljena,baresi,buffon, pagliuca, muuler, laudrup,ronaldo prvi, zazetti, milito,nedved,batistuta, totti i dan danas,weah iz milana, nesta, itd itd...nmnogi od njih je ostavilo traga u italiji i nisu poletili tako da kazem za novcem...a da ne spominjem ranije generacije tipa Shirea, Mazzola, Boniek ,

avatar
Friday, 26.02.2016
15:25

Zazeti? :-D I Roberto Karlos i Bergkamp su igrali u Italiji, tacnije u Interu...

avatar
Bojan Zdravkovic
Friday, 26.02.2016
17:03

Tad je u itaaliji i bio najveci novac prijatelju. 7 sestara,ako se secas.

avatar
3x3
Friday, 26.02.2016
13:55

Taman sto je liga malo stala na noge i postala mnogo interesantnija za gledanje. Valjda ce nastaviti da igraju dobro jer je opet postalo lepo gledati Seria A.

avatar
Lecter
Friday, 26.02.2016
13:04

Nece svi ovi igraci napustiti Seriu A,mozda par njih samo.Cinjenica je da je italijanska liga u padu.

avatar
Mihajlo_NS
Friday, 26.02.2016
12:38

Pa ako im je vazno prvenstvo onda neka se suoce sa cinjenicom da igracima vise znaci Euro kupovi a i Kalco nije kao sto je bio pre.

avatar
Marko Grujic
Friday, 26.02.2016
12:35

Al ce Milan da gazi sirtinju sledece sezone!! 100m za transfere 2-3 vrhunska pojacanja uz oslabljene Juve,Romu,Napoli,Inter....Igracemo simultanku!! Forza Milan!!!!!!!!!!

avatar
Armin Barakovic
Friday, 26.02.2016
13:51
avatar
Marko Grujic
Sunday, 28.02.2016
13:15

Neki problem?Nesto nije jasno??

avatar
Friday, 26.02.2016
15:28

Samo dva-tri pojacanja nam nece biti dovoljna za titulu, moramo po dva-tri vrhunska i u odbrani i na sredini terena (ovde i obavezno tri) da bismo se ukljucili u ozbiljnu pricu, ali na sve to treba da u Milanu postoje i odlicni igraci za rotaciju, ali i da dodje i odgovarajuci trener!

avatar
GetOverHere
Friday, 26.02.2016
12:14

Iskreno, voleo bih da odu svi ti kojima je do para i da ostaju samo oni koji iskreno zele da igraju za neki klub. Onaj jadni Pogba moze svaki dan da prica kako nece nigde kad to novinari cuju drugacije. Bonuci da ode?nAndersona ako uvaljaju za 60M svaka im cast, vrhinski igrac, ali lako zamenjiv. Laciu to nece biti problem. Roma i da proda Radju nece biti jeftino, a oni imaju Strotmana koji je klasa samo da bude zdrav.nI niko ne gleda na to kako je ta Italija zapravo najskuplje trziste za te Arape i ostale, a dovode igrace realtivno jeftino, samim tim pune budzet zar ne? nPored svih tih prodaja u proteklih 5 godina, Italija samo napreduje i vec sledece godine je za ocekivati da prestignu Engleze po koeficijentu.nJa ipak mislim da zabari znaju sta rade, a bogatasi samo neka preplacuju igrace, to ovi i cekaju, jer za svakog koji je prodat za 40+ miliona stigla je adekvatna zamena, u dobrom delu slucajeva i bolja.nPlus ako svi ti igraci zele evropski trofej, tu im je krug jako uzan. Jer osim Barse, Bajerna i eventualno Reala i Juvea, ne vidim da neki tim moze da konkurise za naslov prvaka Evrope.

avatar
A.Shevchenko 7
Friday, 26.02.2016
13:16

Ne postoji promil sanse da italijani prestignu koeficijent engleza, pogledaj ti malo bolje koliko zaostaju plus razlika ce se povecati u korist engleskih klubova posle ove sezone jer ispadose roma,napoli,fiorentina a juve ceka pakleno tezak posao.

avatar
No ®ules
Friday, 26.02.2016
15:47

Bez obzira sto ce englezi izgubiti dosta bodova, italijanski klubovi su ove sezone morali da osvoje vise bodova od engleza da bi ih prestigli na Uefinom koeficijentu, ali od toga nema nista cak i da Juve prodje dalje. Tako da si u pravu 100%

avatar
INTERnacionalist
Friday, 26.02.2016
15:31

..i zaboravih,ne znam jesi primijetio da je Arsenal vec prezaljen u LS,Celsi jos ima sansi al protiv onakvog PSZ-a su mu vrlo male,jedino Siti al ne moze on daleko,dalje,jesi gledao zreb za LE, Mancester vs Liverpul a Totenhem vs Dortmund!? Kako ti se cini,nesto mi sve ide na to da se nece bas englezi proslavit u sledecem kolu! I na kraju mozda ih u daljem takmicenju bude koliko i Italijana..

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 26.02.2016
15:28

73.909 premier 70.207 kalco e to je razlika..ali bodovanje funkcionise drugacije jer englezi brane poene iz 2012 mislim i onda se sve okrece,city je prosao,sad im ispada jedan posto igraju liverpul i junajted,dortmund je favorit protiv spursa,lacio je favorit protiv sparte i jedino oni i juventus ako napravi iznenadjenje mogu da uzdignu koeficijent ove godine,naravno ne otpisujem celzi.

avatar
INTERnacionalist
Friday, 26.02.2016
15:22

..zaboravio si da ove godine Englezi gube oko 3000 bodova zbog prosle sezone a Italijani dobijaju gomilu bodova takodje iz prosle sezone!

avatar
JUVENTIN
Friday, 26.02.2016
13:28

Svaka ti je na mestu ne bih nista dodao

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 26.02.2016
12:04

italijanski političari su gori nego naši ovi balkanski! zamisli ti samo klubovi u serie A plaćaju porez na plate nenormalnih 100 posto, dok sto se tice liga petice španija najbliža sa 47 posto, a englezi plaćaju samo 42. Znači ako plata npr Pogbi 5 miliona eura Juventus mora još 5 da uplati državi!!! Korjenite promjene zakona trebaju Italiji da bi serie A bila bar upola jaka liga kao nekad... zakoni sto se tiče stadiona...

avatar
Serie B
Friday, 26.02.2016
13:05

Upravo to. Ako igrac u Italiji zaradjuje neto 4 mil., on klub ustvari kosta 8mil., a u engleskoj npr manje od 6 mil. , a pritom zarada klubova neuporedivo veca u Engleskoj. Zakoni i stanje trzista ce rastjerati igrace iz serije A.

avatar
Golzalo Higuain
Tuesday, 01.03.2016
03:26

istjerali su ima već deset godina, samo ponekad neka zvjezda dođe u Italiju

avatar
Japanac
Friday, 26.02.2016
11:57

Sportske.net prodaje Pogba evo vec tri godine...pa sad i Bonuci hahahah ali neznam kako ste zaboravili da Rugani ide,isto i Dybala,Morata,Alex Sandro,Khedira pa i Zaza....za ovakav verodostojan sajt je to nedopustlivo...Forza Sportske net.....

avatar
Friday, 26.02.2016
11:52

A nase igrace ovde ne navodite- zasto to? Sa druge strane, nasi mozda i mogu negde da odu za vece pare, ali u veci klub tesko. Dajte tu inekciju!