Serija A - Fiorentina čuva treće mesto!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 21.02.2016.
16:58
Izvor: Sportske.net

"Viola" slavila u Bergamu i opet pobegla Interu četiri koraka. Matija Perin spasao pobedu Đenovi, Karpi odoleo u Torinu, raspucani Sasuolo i Empoli!

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Trećeplasirana Fiorentina gostovala je Bergamu, "Ljubičasti" su želeli da se pobedom opet odlepe od Intera koji je sinoć ubedljivo savladao Sampdoriju.

Oprezna igra na obe strane, malo pravih prilika, čekala se greška protivnika. Teljo je probio po boku, ubacio pred gol domaćina, Mati Fernandez iz drugog pokušaja pogađa za vođstvo Toskanaca.

U nastavku je desetak minuta pre kraja Mati vratio uslugu Telju, nekadašnji igrač Barse je pobegao odbrani Lombardijaca i matirao Sportijela.

"Orobići" se nisu predavali, par minuta kasnije posle akcije Pinilje, Konti uspeva da savlada Tatarasanua, pa je Atalanta ostala u igri.

Samo na kratko, Nikola Kalinić svojim 11. golom u šampionatu overava pobedu posle koje je Fiorentina učvrstila treću poziciju koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Do kraja Atalanta golom Pinilje ponovo smanjuje u nadoknadi, za konačnih 2:3

Golove iz Bergama možete videti ovde.

Đenova je u nastavku okrenula meč protiv Udinezea. Gosti su golom Adnana iz slobodnog udarca poveli u prvom delu, Iračanin je iznenadio Matiju Perina.

Ipak u nastavku, Ćerći postiže svoj drugi gol za novi klub i to sa penala posle igranja rukom Duvana Zapate. Dvadesetak minuta pre kraja Laksalt je posle udarca De Maja bio na pravom mestu, za 2:1.

U samom finišu mnogo sreće za Ligurijce, Marasi je utihnuo nakon što je Izo srušio Teroa, ali Udineze ne uspeva da izjednači, Perin je odbranio penal Di Nataleu pa su bodovi ostali pod Lanternom. Dragocena pobeda za Đenovu u borbi za opstanak.

Torino je bio bolji u prvom delu od Karpija, ali se davljenik držao u igri zahvaljujući promašajima Imobilea, Bazelija i Bruna Peresa.

Najbolju šansu u nastavku propušta Maksi Gonzales iskusnom Argentincu je Slovenac Vid Belec odbranio i penal, pa su "Bikovi" ponovo razočarali navijače.

Sjajan meč videli smo na Mapei stadionu, Zjelinski je doveo Empoli do prednosti protiv Sasuola posle sjajne asistencije Saponare. Ali, do odlaska na odmor Berardi je sjajnim udarce poravnao rezultat. Bilo je to burno poluvreme, zbog duplih žutih kartona su Misiroli na jednoj i Toneli na strani Empolija morali u svlačionicu.

U nastavku dva gola Defrela za dva minuta su dovela crno-zelene na prag pobede, ali je Maks Makarone sa bele tačke vratio nadu Empoliju.

Rezultati 26. kola:

Bolonja - Juventus 0:0
Inter - Sampdorija 3:1
Verona - Kjevo 3:1
Torino - Karpi 0:0
Atalanta - Fiorentina 2:3
Sasuolo - Empoli  3:2
Đenova - Udineze 2:1
Frozinone - Lacio 18:00
Roma - Palermo 20:45

Ponedeljak:

Napoli - Milan 20:45


Na tabeli Juventus ima 58 bodova, dva više, ali i meč više od drugoplasiranog Napolija, Fiorentina je treća sa 52, Inter ima 48, Roma 47 i meč manje, Milan 43, takođe meč manje, sledi Sasuolo sa 38, Lacio 36 (meč manje)...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Sunday, 21.02.2016
20:40

Maksi Lopez je promasio penal za Torino,a ne Gonzales kako ste vi napisali

avatar
Milos(CZV-CFC)
Sunday, 21.02.2016
18:57

Uhvatio sam keca na Djenovu i Sasuolo. Mislim da Sasuolo i Empoli igraju 3 za 3. Imao sam srece sto je Di Natale promasio penal

avatar
Samo NapreD(NO) PFC!
Sunday, 21.02.2016
18:09

A nama devet u ovom trenutku:-( Ako sutra ne pobedimo, bye-bye CL...

avatar
violafan
Sunday, 21.02.2016
18:07

E da, i malo bolje pogledajte golove. Iz dva pokusaja je Teljo dao, ne Mati. A prvi gol Atalante nije akcija Pinilje, nego korner posle kog se lopta od njega odbila do Kontija. :)

avatar
violafan
Sunday, 21.02.2016
18:05

Dobra igra na momente, kombinovan tim odradio posao u odbrani, kasnije i u napadu. Teljo fino izgleda na terenu, donosi mnogo brzine ekipi kojoj je to falilo. Konacno neka pobjeda i u gostima, valjda je ostalo snage za Totenhem.