Senzacija - Perez najavio novi stadion sa ''prezimenom''!

Autor: Beta Beta
utorak 11.10.2016.
16:39
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Perez rekao je danas da će rekonstrukcija stadiona Santjago Bernabeu početi naredne godine i da je taj projekat vredan 400 miliona evra.

BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Perez je dodao da je napokon postignut dogovor s gradom oko rekonstrukcije stadiona, čiji se završetak očekuje 2020. godine.

"Videćemo dramatičnu promenu stadiona Santjago Bernabeu. Ovaj stadion je jedna od znamenitosti našeg grada, ali mi od njega želimo da napravio jednim od najboljih stadiona na svetu i neprikosnoveni simbolom našeg glavnog grada", rekao je Perez.

Kraljevski klub je već nekoliko puta pokušavao da renovira stadion, ali su raniji projekti odbijani odlukama gradskih vlasti i sudova.

Novi dogovor saopšten je na današnjoj zajedničkoj konferenciji s gradonačelnicom Madrida Manuelom Karmenom.

"Ovim sporazumom će započeti proces modernizacije i transformacije koje će pretvoriti stadion u arhitektonsku ikonu avangardne"
, rekao je Perez.

On je dodao da će rekonstruisani stadion doprineti jačanju imidža Madrida, ali i da će doprineti oživljavanju grada ekonomski i turistički.

Santjago Bernabeu izgradjen je 1947. godine, a renoviran je pred Svetsko prvenstvo 1982. godine, te potom 2001.

Posle nove rekonstrukcije stadion će zadržati kapacitet od 80.000 mesta, ali će ona biti preuredjena. Najveća novina na stadionu biće pokretni krov, a jedan od najznačajnijih karakteristika ovog objekta, četiri pristupne kule, dobiće novu fasadu.

Perez je dodao će stadion zadržati svoje ime, ali da će možda dobiti "prezime" od sponzora, kao i mnogi stadioni širom sveta.

Renoviranje stadiona pomoći će investicioni fond iz Abu Dabija - "International Petroleum Investment Company".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HHadzimontagic
Tuesday, 11.10.2016
23:13

Realu je bolje da povede malo racuna o igri, Real je loto ekipa, Real osvaja LS na srecu, kao Liverpul, Real ne moze da osvoji ligu kao Liverpul. Sramota je ono sta je Real uradio u finale LS, kako nije bilo sramota Real, da kupi sudije u finale, i tako otme titulu Atletiku, koji je izbacio Barsu i Bajern, dvije najmocnije ekipe u zadnjih 10godina.

avatar
Hule
Wednesday, 12.10.2016
22:24

Real je jaci od Barse i Bajerna najboljia ekipa ikada.

avatar
HHadzimontagic
Thursday, 13.10.2016
18:47

U pravi si jaci su, Ramos gdje udari tu trava ne raste, Bejl i Ronaldo snazni momci za trcanje.

avatar
Lord Bobinjo Rulz!!!
Tuesday, 11.10.2016
16:55

Ako se to bude desilo bice sigurno najspektakularniji stadion u istoriji fudbala za najbolje uvek najlepse :D

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 11.10.2016
16:50

Cim je Barselona najavila prosle godine izgradnju najsavremnijeg stadiona,evo sada se javljaju ove prznice,kradu ideju.Mislim da ne postoji na svijetu gadniji,odvartniji tim od Real Madrida...Vjestacki,sve na silu!Barso,samo gazi jako,nece Real gledati titulu Spanije jos najmanje 5 godina.Pitate se zasto volim Lionela Messija,upravo zbog ovoga,otkad se on pojavio Real Madrid je zaboravio sta je to osvojiti titulu u Sapnskom prevenstvu.