Senzacija na Etihadu, Arsenal dobio londonski derbi

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 28.12.2014.
17:57
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti nije iskoristio kikseve Junajteda i Čelsija pošto je izgubio dva gola prednosti protiv Barnlija, a Arsenal je u londonskom derbiju pobedom preskočio Vest Hem.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Na meču između Arsenala i Vest Hema viđena je velika borba, a domaći su imali terensku inicijativu. Već u petom minutu Song je zakucao loptu u mrežu, ali je sudija dosudio ofsajd. U nastavku meča nije bilo preterano puno prilika, a onda je Arsenal za pet minuta meča sa brza dva gola došao do velike prednosti.

U 39. minutu Kasorla je pao u šesnaestercu posle starta Rida. Sudija nije imao nikakvu dilemu, dosudio je jedanaesterac, a Kasorla je uzeo loptu i bio siguran, prevario je golmana Vest Hema koji se bacio u pogrešnu stranu.

Samo tri minuta kasnije je Čembrlen, posle brzo izvedenog auta, protutnjao po desnoj strani, centrirao, a Velbek je sa par metara udaljenosti poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Na početku drugog poluvremena Vest Hem je smanjio prednost Arsenala preko Kujatea, i tako uneo neizvesnost u meč. Minut kasnije Kasorla je mogao da ponovo poveća prednost gostiju, ali je Adrijan sjajno odbranio.

U 75. minutu ponovo je golman domaćih spasio svoj tim, Sančez je šutirao oštro po zemlji, ali je Adrijan uspeo nogom da odbrani njegov pokušaj.

Na Etihadu se činilo da će Siti zabeležiti još jednu rutinsku pobedu. Od kako je Pelegrini na čelu tima, ovakvi mečevi su se kod kuće dobijali sa pola snage, a činilo se da će tako biti i danas.

U 23. minutu Siti je poveo preko Silve koji je postigao sjajan gol iz okreta posle lepe asistencije Navasa.

Već u 33. minutu bilo je 2:0, fantastičan gol Fernandinja posle dodavanja Nasrija je dao Sitiju veliku sigurnost, i sigurno niko na stadionu nije mogao ni da sanja šta će se dešavati u drugom poluvremenu, posle laganih 2:0 u prvom delu igre.

A desila se prava drama.

Odmah na početku poluvremena Džordž Bojd je smanjio na 2:1, posle dodavanja Denija Ingsa. Ipak, čini se da je Bojd bio u ofsajdu, koji je pomoćnik propustio da signalizira.

U narednih 15-ak minuta sve je prštalo na terenu, ređale su se šanse oba tima, pogotovo se istakao gostujući golman Hiton, ali nije bilo promene rezultata.

Siti je stabilizovao igru, ali se ipak pomalo povukao i u 81. minutu su gosti to iskoristili i došli do izjednačenja!

Kin je izveo slobodan udarac sa svoje polovine, svi ostali igrači su bili blizu šesnaesterca Sitija. Loša reakcija odbrane je omogućila Barnsu da se namesti i opali pravi projektil koji je završio iza Hartovih leđa.

Do kraja meča Siti je stihijski napadao, ali nije uspeo da preokrene meč. Izgubljena dva boda, pogotovo ako imamo u vidu i remi Čelsija, bi mogli mnogo da ih koštaju u borbi za titulu.

Na mečevima između Aston Vile i Sanderlenda i KPR-a i Kristal Palasa nije bilo golova, Lester je zabeležio bitnu pobedu na gostovanju Halu, a Stouk je zabeležio sigurnih 2:0 protiv Vest Broma.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke