Selta ostaje bez trenera

Autor: Nikola Miloradović
subota 20.05.2017.
14:27
Izvor: Sportske.net

Kako je na zvaničnoj stranici kluba objavljeno, klub iz Viga je odlučio da se na saradnji zahvali argentinskom stručnjaku.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Čelnici Selte iz Viga su odlučili da se rastanu sa Eduardom Berizom.

Bivši reprezentativac Argentine je na čelu tima sa "Balaidosa" od 2014. godine, a zbog velikog pada Selte na tabeli Primere u drugom delu sezone, uprava je odlučila da ne nastavi saradnju.

Selta je na kolo pre kraja 13. na tabeli španskog šampionata, što znači da naredne sezone neće igrati evropska takmičenja.

U Ligi Evrope su bili jako dobri ove sezone, ali se stiče utisak da su sve podredili upravo tom takmičenju, kako su u Primeri potpuno podbacili, vezavši šest poraza u poslednje vreme.

Čini se da je Beriza jedino moglo da spase osvajanje Lige Evrope i plasman u Ligu šampiona, ali to je bilo preambiciozno. Takmičenje su završili u polufinalu, nakon dvomeča sa Mančester junajtedom.

On će u poslednjem kolu imati priliku da se oprosti od navijača Selte, kako Real Sosijedad sutra od 16 i 45 gostuje u Vigu.

Berizo ipak neće morati da brine za svoju budućnost u trenerskom poslu, kako se sve češće piše da bi upravo on mogao da nasledi Horhea Sampaolija u redovima Sevilje, ukoliko bivši selektor Čilea postane novi selektor Argentine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke