Sautgejt nestrpljiv, dao rok fudbalskom savezu Engleske!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.11.2016.
13:10
Izvor: Beta

Privremeni selektor Engleske Garet Sautgejt pozvao je danas Fudbalski savez (FA) te zemlje da odluči da li će ga zadržati na funkciji i da to učini u roku od mesec dana.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Sautgejtova privremena komanda završiće se prijateljskom utakmicom sa Španijom u utorak i tada će početi pregovori da li će mu se dodeliti funkcija selektora.

"Važno mi je da znam šta ću raditi posle sredine novembra. Treba da se spremimo za Evropsko prvenstvo mladih (U21), a seniore u martu čeka nova runda kvalifikacija. Naravno da će svi do kraja novembra-sredine decembra hteti da znaju u kom smeru sve ide, tako da možemo da odlučimo ko je odgovoran za koji deo organizacije", rekao je Sautgejt novinarima, a preneo "Skaj sports".

Odluku o mestu selektora doneće prelazna komisija, koju čine predsednik FA Greg Klark, tehnički direktor Dan Ešvort, izvršni direktor Martin Glen i predsednik Udruženja trenera Hauard Vilkinson. Sautgejt je trenutno prvi favorit, a dodatno se nametnuo pobedom nad Škotskom od 3:0 u petak.

"Na kraju krajeva, to nije moja odluka. Uživao sam u onome što sam do sada uradio. Izuzetno sam ponosan što sam svoju zemlju vodio u tri utakmice, a sutra ću još jedanput, i što sam bio deo utakmice Engleska-Škotska, u kojoj je pritisak najveći mogući. Bilo je to briljantno iskustvo i vrlo, vrlo posebno", rekao je Sautgejt.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Monday, 14.11.2016
14:46

Englezi godinama imaju dobre igrace ali i katastrofalne selektore pocev od mclarena,hodzsona,olerdajsa i sada sautgejta..stvarno cudni kriterijumi.