Sautemtpon pobedio Vest Hem

Autor: Boban Filipović
subota 06.02.2016.
20:32
Izvor: Sportske.net

'Sveci' upisali minimalac protiv 'Čekićara' iako su dobar deo drugog poluvremena imali igrača manje na terenu.

Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire
Beta/AP Photo/Chris Ison, PA Wire

Povezane vesti

Poslednja utakmica subotnjeg programa 25. kola Premijer lige odigrana je na jugu Engleske, na stadionu 'Sent Meri' u Sautemptonu, gde je domaći tim teškom mukom izvojevao trijumf nad Vest Hemom.

Jedini gol na utakmici viđen je već u devetom minutu kada je Japanac Jošida bio najspretniji pred golom Adrijana nakon jednog prekida.

Posle pola sata igre 'Čekićari' su bili blizu izjednačenja, kapiten Rid je bio najviši u skoku nakon jednog prekida, ali je Forster brevurozno sačuvao prednost svoje ekipe.

Od 54. minuta Soton je igrao sa desetoricom jer je isključen Visent Vanjama. Kenijac je dobio direktan creni karton zbog neopreznog starta nad Dimirtijem Pajeom.

Pod takvim okolnostima, Bilićav tim je svim silama pokušavao da izbegne poraz, krenuo na sve ili ništa, to je ostavilo prostor za kontre Kumanovim pulenima, Šejn Long i rezervista Čarli Ostin su imali lepe prilike da dupliraju prednst, ali nisu bili skoncentrisani u završnici. U samom finišu smo gledali viktorije i totalnu opsadu gola domaćeg tima, mada nije bilo većih opasnosti za Forstera.

Generalni utisak je da se očekivao bolji fudbal u duelu ove dve ekipe, ali valja dodati da je aktere na terenu u tome omela i kiša koja je lila tokom celog meča.

Dušan Tadić je pobedu svoje ekipe, desetu u ovoj sezoni, četvrtu u poslednjih pet utakmica, odgledao sa klupe za rezerve.

Soton se vratio na sedmu poziciju koju je privremeno danas zauzeo Everton, Vest Hem je jedan stepenik iznad sa dva boda više.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke