Santoš: ''Oduvek sam verovao da imamo sjajan tim''

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.07.2016.
16:03
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da je i pored kritika zbog stila igre na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, oduvek verovao da je njegova ekipa kvalitetna.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Porutgal se sinoć plasirao u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je u Lionu pobedio Vels sa 2:0 golovima Kristijana Ronalda i Nanija. To je prva pobeda Portugala na turniru u regularnom delu utakmice, a pojedini mediji su kritikovli ekipu da igra "ružan" fudbal.

"Oduvek sam mislio da je Portugal sjajan tim. Ponekad igramo lep fudbal, a ponekad ne baš toliko lep, ali mislim da je naša igra protiv Hrvatske (u osmini finala) bila sjajna, vrlo strateška. Radimo ono što bismo trebali da radimo, nije nas briga da li je lepo ili ne. Utakmica protiv Velsa je bila lepša i to je dobro za one koji su gledali", rekao je Santoš, preneli su danas britanski mediji.
 
Portugal će u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas u Sen Deniju igrati protiv pobednika večerašnjeg duela u Marseju izmedju domaćina turnira Francuske i aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

"Utakmica u nedelju će biti najvažnija u mojoj karijeri. Sa profesionalne strane, bilo je mnogo takvih trenutaka, ali sa lične, ovo je za moju zastavu, za moju otadžbinu. To mi je veoma važno. Još ni ne razmišljam o protivniku, igraće dve jake ekipe u polufinalu. Pokušaću da odgledam utakmicu veoma pažljivo, a posle toga ću analizirati našeg protivnika. U finalu smo i želimo da pobedimo, napraviću tim sa najboljom strategijom"
, rekao je Santoš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Enciklopedija
Friday, 08.07.2016
09:39

Ajde bre da onaj prevarant Platini nije unakazio sistem takmicenja, ko zna dal bi ste i grupe uopste prosli..

avatar
barça mes que un clu
Thursday, 07.07.2016
23:25

Sjajan tim koji u grupi nije pobedio ni jednu utakmicu. U nokaut fazi, iz cistu srecu dobiju Hrvate, sa dva suta prema golu protivnika, sledeci dobiju na penale, Wels dva gola, prvi i ajde, ali drugi sreca, i dobar tim. Mislim svaka im cast na finalu, ali dobar tim nisu. I svakako su imali svu srecu ovog sveta sto su uopste u finalu.

avatar
Boixos_Nois
Thursday, 07.07.2016
20:50

Trebaju se oni svi od reda zahvaliti Islandu što je Island dao gol protiv Austrije u 95-oj minuti i time poslali sami sebe u onaj dio žrijeba gdje su se nalazili Španija, Italija, Francuska, Njemačka, Engleska... Da Island nije dao gol Portugal bi išao u taj dio žrijeba i mislim da nema šanse da bi uspjeli biti u finalu...

avatar
Alex DeLarge
Friday, 08.07.2016
09:23

Koji ste vi bogovi. :D Pa vi svi sad hejtujete Portugal zbog Ronalda, pa to nema nigde :D :D

avatar
C.Ronaldo The King!
Friday, 08.07.2016
20:59

Messijevi decaci :D

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Thursday, 07.07.2016
16:45

Kako je i sa profesionalne strane moglo da bude takvih trenutaka kod tebe do sada kada ces za tri dana igrati finale EP, to se ne desava svaki dan! Juce je prvo poluvreme bilo poprilicno lose, nikakav prelep fudbal tu nije mogao da se vidi...