San Lorenco - Hoće li praćka oboriti kralja?

Autor: Boris Jovanović
subota 20.12.2014.
10:58
Izvor: Sportske.net

Argentinci večeras pred gotovo nemogućom misijom. Evropa ima pobedu više u odnosu na Južnu Ameriku u mečevima za svetsku titulu, ali Real ne pamti "Gaučose" po dobrom. Anćeloti igra za rekord, ali i "Los Blankosi" da se izjednače sa Milanom. Neka brojke g

Beta/AP Photo/Abdeljalil Bounhar
Beta/AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Povezane vesti

San Lorenco igra istorijsku utakmicu, Argentinci bi da se upišu na Olimp pobednika, dosegnu vrh sveta, čak šest argentinskih ekipa je uspelo u tome, uz velikane River i Boku, svetsku titulu su osvajali Velez, Estudijantes, Rasing i Independiente.

Ako bi San Lorenco iznenadio Real, Latinska Amerika bi izjednačila na 27:27 kada su u pitanju mečevi za titulu. Naravno, ovo je 11. izdanje SP za klubove, prethodno se se 2003. zvalo Interkontinentalni kup, igrali su samo šampioni Evrope i Južne Amerike.

Osim za kontinent, San Lorenco igra i za svoju zemlju. Naime, ako dobiju, Argentina će imati 7 klubova pobednika, Brazilci 6, uvek je važno biti ispred najvećeg konkurenta u bilo čemu što se tiče fudbala.

Real takođe juri rekorde, ovo bi bila 20. međunarodna titula, preskočili bi Barsu i izjednačili se sa Milanom. Takođe, za "Los Blankose" ovo bi bio četvrta titula prvaka sveta pa bi se po time izjednačili sa "Rosonerima".

Zanimljivo da su samo pet klubova za ovih deset godina osvojili SP za klubove, a da su prethodno trijumfovali u Interkontinentalnom kupu. To su Milan, Bajern, Inter, Junajted i Independiente.

Real ima šansu da im se priključi i prvi put savlada Argentince u borbi za titulu prvaka sveta. Oni su igrali sa Bokom na početku veka i izgubili. Savladali su u prvom izdanju Penjarol. Inače, u Madridu kažu da Milan laže da je najtrofejniji u međunarodnim takmičenjima, pošto oni nisu mogli da igraju superkup Evrope i za svetsku titulu u drugoj polovini pedesetih kada su dominirali u Evropi.

Slavljenik je danas Kasiljas, igra svoj 700. meč u Realu, treći igrač u istoriji "Merengesa", iza Raula i Sančiza koga će sigurno preteći ove sezone.

O Anćelotiju smo pisali, kao igrač i trener osvojio je tri titule prvaka sveta, sada ima šansu da postane jedini u istoriji sa četiri. On je odigrao 19 finala, dobio čak 14, kao trener.

Zanimljivo da je samo jedan Španac u istoriji bio najbolji igrač finala, Raul. Samo jedan je postigao het-trik, Pele protiv Benfike.

I Toni Kros će u istoriju ako pobedi Real, 41 čovek je odbranio titulu prvaka sveta, ali svi su učinili sa istom ekipom. Nemac je prošle godine slavio sa Bajernom, sada može sa Realom.

I na kraju, Kristijano. Osvojio je prvenstvo, kup, Superkup LŠ, Zlatnu loptu, Zlatnu kopačku i Mondijal za klubove sa Junajtedom, sada sve to može da napravi sa Realom. Nikome nije uspelo da učini isto sa dva kluba.

Počinje večeras u 20:30, budite tu.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke