Šampion srušio Palas i izjednačio se s Čelsijem

Autor: Boban Filipović
subota 20.12.2014.
15:35
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda Mančester Sitija na premijeri 17. kola Premijer lige, šesta u nizu, aktuelni prvak Engleske se sada nalazi na deobi liderske pozicije na tabeli sa 'Plavcima' iz zapadnog Londona.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Zbog problema sa povredama napadača, menadžer 'Građana' Manuel Pelegrini izveo jena megdan gostima iz prestonice startnu postavu bez klasičnog špica. David Silva je bio lažna devetka, društvo u navali pravili su mu Nasri, Hesus Navas i Milner.

Kristal Palas je napravio prvu veliku priliku danas na 'Etihadu' nakon 20 minuta igre, Frejzer Kempbel je izbegao ofsajd zamku, probao makazicama da savlada Džoa Harta, ali njegov pokušaj ide pored gola.

"Građani" su se trgli, preuzeli inicijativu, David Silva i Jaja Ture su imali šanse da donesu prednost domaćinu, ali one nisu iskorišćene.

U finišu prvog dela po jedno uzbuđenje pred oba gola, prvo Bolasi nije najbolje zahvatio loptu preg golom Sitija, a pred sam odlazak na odmor najbolju šansu u prvih 45 minuta ne koristi Pablo Zabaleta te rezultat na poluvremenu ostaje 0:0.

U nastavku druga priča, 'Građani' su uspeli da načnu goste već posle četiri minuta igre, David Silva je nekako 'umuvao' loptu u mrežu nakon dodavanja Zabalete sa desnog boka, lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača Palasa koji je izašao u blok.

Na isteku sata igre, Silva ponovo trese mrežu Speronija, ovg puta dosta efektinje, elegentnim udarcem 'iz prve', asistecija je stigla sa druge (leve) strane, upisao ju je srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov.

Nedugo potom gosti postižu gol preko MekAerura, on poništen zbog ofsajda, diskutabilna situacija, to je bilo sve od Palasa i neizvesnost je izostala u finišu.

Pobedu Sitija je krunisao Jaja Ture desetak minuta pre kraja topovskim udarcem, lota se od stative odbila u mrežu, Spreoni nije imao šanse  - 3:0.

Kolarov je odigrao svih 90 minuta u pobedničkom sastavu, Matije Nastasića nije bilo ni u protokolu.

Golove sa "Etihada" pogledajte OVDE.

"Građani" su se ovom pobedom izjednačili sa Čelsijem na čelu tabele, 'Plavci' ipak ostaju lideri zbog bolje gol razlike za jedan gol, Murinjovu ekipu u 17. kolu u ponedeljak čeka teško gostovanje Stouku na 'Britaniji'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Suarez#7
Saturday, 20.12.2014
16:51

Fantastičan gol Turea.. inače gol Palasa je NEOPRAVDANO poništen jer ofsajda nije bilo..