Šampion pregažen na 'Etihadu'

Autor: Boban Filipović
nedelja 16.08.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Kun Aguero, Vensan Kompani i Fernandinjo srušili Čelsi na derbiju drugog kola Premijer lige i doneli drugu pobedu Mančster Sitiju u tekućoj sezoni koja ga lansira na čelo tabele.

BETA/AP Photo/Rui Vieira
BETA/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Već u prvom napadu Serhio Aguero je imao kolosalnu priliku da dovede 'Građane' u vođstvo, izašao je 'oči u oči' sa Begovićem, ali bosanski golman izlazi kao pobednik iz ovog duela.

Uvodni deo utakmice protiče u aposlutnoj dominaciji Mančester Sitija, Aguero je do polovine prvog poluvremena imao još tri zrele prilike za gol, nijednu nije iskoristio, ali se iskupio za promašaje na isteku pola sata igre.

Akcija koja je prethodila vodećem golu Pelegrinijevog tima počela je od Davida Silve koji je pored Nemanje Matića našao prostor da prodigra Jaju Turea, on odigrava za Kuna Aguera, koji nakon odličnog lažnjaka rutinski šalje loptu u mrežu - 1:0.

'Plavci' su prvi udarac na gol uputili tek tri minuta pre odlaska na odmor, Fabregas je probao sa distance, njeov udarac ide pord stative.

Mogao je Siti da ode i sa dva gola prednosti na poluvreme, Mangala je bio najviši u skoku nakon ubacivanja Kolarova iz prekida, Begović je loše procenio let lopte, ali ona završava tik pored gola.

Žoze Murinjo je na pauzi izveo iz igre kapitena Džona Terija, ovo je desilo prvi put nakon 177 utakmica u Premijer ligi. U igru je ušao Kurt Zuma.

'Plavci' postižu gol početkom igre u nastavku, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. Zanimljiva situacija, Ramireš je dugo slavio ne primetivši da je signalizirana nedozvoljena pozicija.

Sledi period zatišja, on je prekinut novom neiskorišćenom šansom Aguera iz 65. minuta, a nešto kasnije dogodio se verovatno ključan momenat utakmice kada Džo Hart skida zicer Edenu Azaru. Bio je to prvi šut 'Plavaca' u okvir gola!

Desetak minuta pre kraja utakmice Siti postiže drugi gol, Vensan Kompani je dobio vazdušni duel sa Banetom iVanovićem nakon kornera sa leve strane koji je izveo David Silva, kapiten 'Građana' glavom trese mrežu Begovića i postiže svoj drugi gol u sezoni. Kapitenu reprezentacije Srbije ide na dušu ovaj pogodak.

Šampion je u nokdaunu, a totalni nokaut usledio je u 85. minutu meča kada Fernandinjo topovskim udarcem postavlja konačnih 3:0.

Probali su gosti iz zapadnog Londona da dođu makar do počanog gola, Diejgo Košta je pogodio stativu u nadokandi, potom je Hart dobro intervenisao na odbitak, uspeo je da sačuva mrežu na derbiju.

Golove i najzanimljivije momente sa 'Etihada' pogledajte OVDE.

Mančester Siti je na čelu tabele nakon dve ubedljive pobede iz prva dva kola, Čelsi ostaje na jednom bodu, na mišiće izvojevanom u provm kolu kod kuće portiv Svonsija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak