Sampaoli: ''Odlučujuća utakmica i za Dinamo i Sevilju''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 17.10.2016.
22:16
Izvor: Beta

Trener Sevilje Horhe Sampaoli rekao je večeras da je predstojeća utakmica protiv Dinama iz Zagreba u Ligi šampiona izuzetno bitna za obe ekipe i istakao da zbog toga nema favorita u tom meču.

BETA/AP Photo/Victor R. Caivano
BETA/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

Sevilja sutra gostuje Dinamu u utakmici trećeg kola Grupe H Lige šampiona.

"Ovo je, nesumnjivo, važna utakmica. Dinamu je to poslednja prilika da ostane u igri za prolazak dalje, dok bi Sevilju bodovi približili željenom mestu. Za nas je ovo odlučujuća utakmica", rekao je Sampaoli.

Juventus i Sevilja imaju po četiri boda, Lion ima tri, dok je Dinamo bez bodova.

"Superiornost treba pokazati na terenu. Dinamo je zadržao glavne igrače, i dalje je najbolja ekipa u Hrvatskoj i pripremio se za ovo takmičenje. Mi imamo novu ekipu koja počinje svoj put. Ne usudjujem se da kažem da smo favoriti. Mi, možda individualno, imamo puno važnih igrača ali kolektivno, kao ekipa, nismo favoriti u ovoj utakmici", rekao je trener Sevilje, prenela je Hina.

"Moja ideja je da igračima prenesem svest o važnosti sutrašnje utakmice. Ovo je prilika da se približimo prolazu u nokaut fazu. I zato moramo da pobedimo u ovoj utakmici svesni koliko je ona bitna i Dinamu", rekao je trener Sevilje.

Sampaoli je pohvalio Dinamo zbog ostvarenog proteklih godina.

"To je institucija i te kako poznata u Evropi, s velikom strašću kada igra kući, s i te kako bitnim igračima punim potencijala. Da nismo svesni protiv koga sutra igramo sigurno bismo se jako napatili. I zato je važan taj respekt koji imamo prema ovoj instituciji i ekipi, jer zbog nečega ona i jeste ovde gde jeste", rekao je Sampaoli.

Utakmica Dinamo - Sevilja igra se sutra od 20.45 u Zagrebu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke