Šalke eliminisan iz kupa!

Autor: Boban Filipović
sreda 28.10.2015.
22:32
Izvor: Sportske.net

'Kotlovi' su se preporodili, spakovali dva komada u Gelzenkirhenu i izbacili Šalke iz najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Nemačkoj.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Borusija iz Menhengladbaha postaje noćna mora za 'Kraljevsko plave'.

Nakon što je prošle sezone u direktnom duelu izgubio trku za 'Kotlovima' za mesto koje vodi u Ligu šampiona, Šalke je danas od ovog kluba eliminisan u 1/16 finala DFB-Pokala na 'Veltins Areni'.

Rezultat je bio 0:2, strelci su bili Štindl su finišu prvog poluvremena i Torgan Azar sa penala nakon sedam-odam minuta igre u nastavku.

Filipa Kostića nije bilo u ekipi Štutgarta koji je kao gost izbacio Jenu. I tamo je bilo 0:2, Martin Harnik je postigao prvi gol na utakmici srednim prvog poluvremena, plasman 'Švaba' u narednu fazu overio je Maksim sa 'kreča' u sudijskoj nadoknadi. Za domaći sastav igrači su srpski internacionalci Filip Krstić i Velimir Jovanović.

Verder Bremen je na svom 'Vezeru' minimalcem eliminisao Keln. Jedini gol na utakmici postigao je nigerijski napadač Udža u 23. minutu.

Miloš Jojić je odigrao poslednjih pet-šest minuta za 'Jarčeve'.

U 1/8 finala plasirali su je još Braunšvajg koji je sa ubedljivih 4:0 tukao Rojtlingen u gostima, kao i Hajdenhajm koji je kao gost nakon penala eliminisao Sandhauzen.

Podsetimo da su nešto ranije plasman u narednu fazu obezbedili Borusija Dortmund, Bajer Leverkuzen i Augsburg.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke