Šaj Given se oprostio od reprezentacije

Autor: Boban Filipović
četvrtak 28.07.2016.
20:35
Izvor: Sportske.net

Irski golman je objavio da je završio svoju reprezentativnu karijeru.

Beta/AP Photo/Tony Gutierrez
Beta/AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Given je na tviteru podelio svoje oproštajno pismo u kom se obraća i zahvaljuje svim Ircima koji vole fudbal širom sveta.

40-godišnji čuvar mreže je 134 puta čuvao mrežu Republike Irske, čiji reprezentativac je bio punih 20 godina, što je nacionalni rekord!

Zanimljivo, jedino je Robi Kin upisao više nastupa za državni tim od njega.

Prvo veliko takmičenje na kom je učestvovao bio je Mondijal u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, na kom su Irci eliminisani u 1/8 finala od Španije.

2009. godine postao je 'centurion' na meču kvalifikacija za Mondijal u Južnoj Africi protiv Crne Gore u Korku. Podsetimo, Irci nisu uspeli da se kvalifikuju na to takmičenje zbog Anrijevog gola rukom u baraž meču na 'Sen Deniju'.

Branio je na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, Irci su tada završili učešće u grupnoj fazi, nakon toga je objavio da se povlači iz nacionalnog tima, ali se nedugo potom predomislio.

Šaj Given je bio deo reprezentacije Republike Irske na ovogodišnjem Evropskom šampionatu u Francuskoj, ali je bio rezerva Rendolfu na sve četiri utakmice koje su Irci odigrali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 28.07.2016
22:58

Given nije stidljiv i ima to A u prezimenu koje ga cini veoma, veoma hrabrim Hahaha