Šahtjor najavljuje osvetu

Autor: Beta Beta
petak 15.04.2016.
22:00
Izvor: Beta

Trener Šahtjora iz Donjecka, Mirčea Lučesku, rekao je danas da će njegova ekipa u polufinalu Lige Evrope pokušati da se revanšira Sevilji za eliminaciju iz Kupa Uefa pre devet godina.

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka će u polufinalu Lige Evrope igrati protiv dvostrukog uzastopnog šampiona tog takmičenja, španske Sevilje, odlučeno je danas žrebom.

"Bilo bi teško koga god da smo izvukli, a biće još teže jer prvu utakmicu igramo kod kuće"
, rekao je trener 'Rudara' Lučesku.

U prvom meču, koja je na programu 28. aprila, ukrajinski tim je domaćin. Revanš će se igrati 5. maja.

Sevilja je eliminisala Šahtjor u osmini finala Kupa UEFA u sezoni 2006/07.  U Španiji je bilo 2:2, a potom je Sevilja slavila u revašu sa 3:2.

"Pre devet godina Sevilja je prošla dalje zahvaljujući neverovatnoj sreći, ali više ne razmišljamo o toj utakmici... Sevilja više nije isti tim... Pokušaćemo da im se osvetimo, ali to će biti veoma teško", rekao je Lučesku.

Sevilja je prošle godine u finalu Lige Evrope pobedila Dnjepar, a na putu ka trećem uzastopnom trofeju u tom takmičenju stoji joj još jedan ukrajinski tim.

"Želeli smo da izbegnemo špansko polufinale, želimo špansko finale. Prva želja nam se ispunila, ali sada moramo da eliminišemo Šahtjor. Šahtjor je sjajan tim, ja verujem u svoj tim"
, rekao je sportski direktor Sevilje Ramon Monći.

U drugom polufinalu Lige Evrope sastaju se Liverpul i Viljareal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Friday, 15.04.2016
22:48

Mislim da je Šahtar trenutno bolji tim, igraju ljepši i ofanzivniji fudbal, ali Sevilja ima taj Evropski šmek, reklo bi se kao da su rođeni da igraju Evropu, zato im dajem jednake šanse.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 16.04.2016
09:01

Sevilja je 0 od tima, na sreću prolaze, mora i to da prestane jednom...