Šahin: ''Nisam mogao da mislim na utakmicu i mi smo ljudska bića'

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.04.2017.
16:35
Izvor: Beta

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Nuri Šahin rekao je da tokom utakmice sa Monakom nije mogao mnogo da razmišlja o samom meču, posle bombaškog napada na klupski autobus njegove ekipe.

EPA/STR
EPA/STR

Povezane vesti

Borusija je sinoć kao domaćin u Dortmundu izgubila sa 2:3 od Monaka, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Ta utakmica je trebalo da se odigra dan ranije, ali je odložena zbog eksplozije na klupski autobus nemačkog tima u kojoj je povredjen fudbaler Borusije Mark Bartra. On je podvrgnut operaciji ruke i dobro se oporavlja.

"Sve dok nisam izašao na teren u drugom poluvremenu nisam ni razmišljao o fudbalu. Te noći nisam ni bio svestan šta se dogodilo, a kada sam došao kući supruga i sin su me dočekali ispred i tada sam shvatio koliko smo imali sreće. Znam da je fudbal veoma važan. Mi volimo fudbal, mi patimo s njim, volimo ga. Znam da zarađujemo mnogo novca, da živimo privilegovanim životom, ali smo i ljudska bića. U svetu ima mnogo važnijih stvari od fudbala. To sam osetio one večeri"
, rekao je Šahin.

Ispred autobusa koji je fudbalere Borusije u utorak uveče iz hotela trebalo da preveze na stadion dogodile su se tri eksplozije, a slomljeno staklo povredilo je Bartru, koji je slomio ručni zglob.

"Ne mogu da zaboravim izraze lica saigrača. Nikada to neću zaboraviti. Video sam Marka i Marsela Šmelcera. Seo sam pored Šmelcera i nikada neću zaboraviti njegovo lice. Bilo je neverovatno", rekao je Šahin.

Šmelcer je rekao da su svi igrači bili uplašeni.

"Stalno čitate o napadu na autobus. Ovaj napad nas je mnogo rastužio ali smo i neverovatno srećni što smo živi, posebno kada smo čuli detalje koji su se pojavili u istrazi. Imali smo neverovatnu sreću što niko drugi osim Marka nije ozbiljnije povređen", dodao je on.

Trener Borusije Tomas Tuhel ljut je na Evropsku fudbalsku uniju (Uefa) što je odlučila da se utakmica odigra samo dan posle napada, ali je direktor kluba Hans Joahim Vacke rekao da razume takvu odluku zbog tesnog kalendara.

Nemačko tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je ranije danas da policija nije našla nijedan element koji bi povezao privedenog islamskog ekstremistu sa napadom na fudbalski tim Borusije Dortmund. Jedan Iračanin (26) je priveden posle bombaškog napada na klupski autobus.

Tužilaštvo je navelo da se osumnjičeni navodno pridružio Islamskoj državi u Iraku krajem 2014. i da je vodio jedinicu od oko 10 boraca koja je učestvovala u pripremi otmica, iznuda i ubistava. On je navodno otputovao u Tursku u martu 2015. godine.

Tužioici su naveli da je Abdul Beset A, kome nije navedeno prezime zbog nemačkih zakona o privatnosti, ostao u kontaktu sa članovima Islamske države i kada je stigao u Nemačku početkom 2016. godine. Sudija će danas odlučiti da li da ga zadrži u istražnom pritvoru.

Savezno tužilaštvo Nemačke juče je izrazilo "velike sumnje" u tvrdnju da su napad izvršili levičari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Thursday, 13.04.2017
17:30

I onda dodjes na uzakmicu i primis gol iz ofsajda , bas im se zaredjalo al eto bar niko nije ozbiljno povredjen osim Bartre

avatar
Anthlon
Thursday, 13.04.2017
16:52

Tog islamistu treba doživotno u zatvor. Dortmund kao tim i kao grad nije zaslužio ovo. A stvarno su preterali što su im naredili da odigraju dan posle toga, mogli su sledeće nedelje kad se sve polako sredi.