Sad su svi ''pametni'', pa dele lekcije hrvatskom selektoru, evo kako im je odgovorio!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.06.2016.
18:15
Izvor: Sportske.net, index.hr

Žestoko!

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Tek što se sinoć završila utakmica između Portugala i Hrvatske (1:0), u hrvatskoj javnosti su ekspresno pronašli glavnog krivca za eliminaciju svog nacionalnog tima!

Selektora, naravno...

U tamošnjim medijima su se oglasili i nekadašnji reprezentativci, poput Roberta Prosinečkog, zatim legendarni selektor Miroslav Ćiro Blažević, kao i brojni novinari koji Čačiću pre svega zameraju što je, po njihovom mišljenjuu ''zakasnio sa izmenama''. Konkretno, smatraju je da Pjaca trebalo da ranije uđe u igru, a ne tek u finišu meča, iako je baš posle njegovog ulaska Hrvatska kapitulirala.

Svi se, dakle, opet ''igraju selektora'' i sve ih je Čačić saslušao, a danas im je ''bez dlake na jeziku'' odgovorio.

''Portugal je u grupnoj fazi takmičenja imao u tri utakmice 25 udaraca po golu u proseku i dominaciju 60-40%, a protiv Hrvatske su imali pet udaraca prema golu.

Seća li se neko od nas kad je poslednji put Ronaldo jedanput pucao po golu? I vi meni govorite o taktičkim postavkama??

Potpuno smo neutralisali Portugal! Jesam li trebao ranije da menjam igrače? Nije li ekipa imala pod kontrolom celu utakmicu, protiv ekipe s najboljim napadačem na svetu? Možda uopšte nisam ni trebao menjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo u napad, pa smo primili gol'',
ističe Čačić i naglašava da je ponosan na to kako je njegov tim sinoć odigrao.

On je podsetio da je Hrvatska nepun minut pre primljenog gola imala sjajnu šansu da ona dođe u vođstvo, kao i na činjenicu da će u osmini finala biti eliminisana i jedna Španija ili Italija.

On je stao u zaštitu svojih igrača i nagovestio da će Darijo Srna i dalje igrati u reprezentaciji Hrvatske.

''Dok sam ja selektor, Darijo Srna se neće oprostiti od reprezentacije'', zaključio je Čačić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 26.06.2016
19:13

Lepo je rekao covek...

avatar
P. S.
Sunday, 26.06.2016
19:05

Odlično je objasnio zašto su ispali. Ako je cilj igre bio ne primiti gol i ne izgubiti od Portugala, onda je njegova taktika bila odlična, za šta bi svakako osvojio 1 bod, ali u grupnoj fazi. Nije li Kiki protiv Mađara imao 150 šuteva i zabio 2 od ukupno 3 gola i... jesu li pobedili? E sad, ako su Mađari mogli zabiti 3 gola Portugalcima, onda mu ostaje još 'samo' da objasni kako to Htvati nisu mogli ni jedan, pošto je sve ostalo objasnio...

avatar
Stefan Lazović
Sunday, 26.06.2016
19:03

Meni samo nije jasno kad ti vidis vec posle 15 minuta raspali Portugal od kojeg si 5 puta bolji, sto ih ne stisnes odmah od starta, a ne samo poslednjih 10 minuta kad nemas vremena da se vratis. Niste igrali punom snagom vec vrlo oprezno. Nema tu sta da se ceka, ako si bolji napadni pa sta bude, a ne ovo cinculiras i na kraju primis gol u 117. Kakav crni portugal, njih i poljska moze izbaciti ako im ponestane ove srece njihove.

avatar
AFC
Sunday, 26.06.2016
18:53

Lepo im je reko.

avatar
Jason
Sunday, 26.06.2016
18:48

Upravu je potpuno.