Sad je jasno što je Džaka grabio zastavu "Velike Albanije"!

Autor: Miloš Marković
utorak 21.10.2014.
12:00
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Albanije Taulant Džaka izazvao je veliku reakciju javnosti nacističkim pozdravom za vikend u Švajcarskoj. Interesantno da je zastava zbog koje se zatrčao na Mitrovića takođe iz tog vremena, fašističkog protektorata...

Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot

Povezane vesti

Jedan od prvih fudbalera koji napali Stefana Mitrovića na utakmici u Humskoj, ponovo je u centru pažnje.Tole Karadžić je otkrio da postoji snimak na kome gleda ka glupi, a onda se zaleće na našeg igrača.

Zastava nije albanska, kako tvrde u Tirani, tačnije u pitanju je zastava fašističkog protektorata koji je osnovao Benito Musolini i koji je za tadašnje albanske lidere označavao početak stvaranja nacističke države na Balkanu.

Taulant Džaka je ovoga puta dospeo u žižu švajcarske javnosti zbog nacističkog pozdrava koji je uputio ka tribinama nakon pobede Bazela nad ekipom Jang Bojsa u švajcarskom prvenstvu.

On je na putu do tunela prvo ruku stavio na srce, a onda je visoko podigao, što je u švajcarskog javnosti okarakterisano kao nacistički pozdrav obzirom na njegovu gestikulaciju.

Fudbalski savez Švajcarske je pokrenuo disciplinski postupak protiv fudbalera, smatrajući da je ovaj potez na neki način povezan sa čitavim incidentom viđenim na meču između Albanije i Srbije.

Džaka je ponudio objašnjenje za svoj potez.

„Mahnuo sam svojoj porodici koja je bila na tribinama, pozdrav od srca, to je sve.“, rekao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke